Haiganu. Furia Oarbă

Volumul II din trilogia Haiganu

Logo Haiganu

Când războiul prinde lumea în gheare, creaturile mânate în luptă de Dekibalos și Moroianu trec prin foc și sabie cetate după cetate. Va reuși Haiganu să salveze lumea sau va fi el însuși cel care îi va pune capăt?

Anul apariției : 2017
Editura: HAC!BD
Copertă: Paperback

Pagini: 240
ISBN: 9786069364079
Dimensiuni: 21×13 cm

Despre ce-i vorba:

Cumva, ar fi trebuit să fie simplu și scurt. În ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor” am început să spun povestea legăturii dintre un copil și un zeu. Zourazi nu este însă un copil obișnuit, iar Haiganu, la rândul său, nu este un zeu obișnuit. Băiatul a fost răpit și, alături de alți copii, acum este închis în grajdul unui căpcăun sângeros, pe nume Dekibalos. De cealaltă parte, Haiganu a fost înfrânt într-o luptă cu un alt zeu, iar acum este osândit să trăiască în lumea oamenilor. Zourazi, o să vezi, are sânge de vrăjitor, în vreme ce Haiganu aude toate gândurile și toate vocile oamenilor, dar asta nu-i vreo bucurie, ci un coșmar. Să auzi toată marea aia de vorbe, preț de o eternitate, trebuie să fie îngrozitor.

Povestea începe când, pe un ger cumplit, sătul să îndure pedepsele și toanele căpcăunului, Zourazi reușește să evadeze împreună cu alți doi copii, Dida și puiul de pitic Titilă. Iar Dekibalos, pe o sanie trasă de câini, pornește pe urmele lui. Poate că l-ar fi lăsat să fugă, însă pe Zourazi, căpcăunul l-a promis unui vrăjitor pe nume Moroianu care, în schimb, îi va transforma întreaga armată într-o forță de neoprit. Ah, n-am apucat să îți spun. Armata lui Dekibalos este formată numai din copii! Sunt fete și băieți care, asemeni lui Zourazi, au fost răpiți și pe care, de foame și de frică, căpcăunul i-a transformat în tâlhari și ucigași. A prădat cu ei sate întregi și caravane ce transportă pietre vii și alte bogății de la minele piticilor din Karsa către Ordisia ori în alte locuri din lumea cea mare. Dar acum, dacă Moroianu va face ce a promis, Armata Orfanilor va fi nemuritoare, iar Dekibalos nu va prăda numai sate, negustori și iarmarocuri, ci orașe, cetăți, țări întregi! Căpcăunul ar putea încăleca lumea, dacă ar vrea.

Firește, asta nu ar fi pe placul Consiliului Magilor Imperiali care domnește dincolo de Brâul de Piatră, însă Dekibalos are propriile lui planuri și, peste toatea astea, are și mare încredere că Pleistoros, zeul pe care-l venerează, îi va sări în ajutor. 

Ah, sunt multe de spus! Despre felul în care preoții și magii își păstrează amintirile în mintea unor făpturi uriașe , despre forța care mocnește în ochiul lui Haiganu sau despre modul în care zeul vede viitorul.

De la cititori:

O bijuterie. Se citește rapid cu bucurie și cu dor de copilărie. Marian Coman reușește să trezească în cei maturi o poftă de basm.

-Bogdan

Marian Coman nici nu știe cât de aproape este, cu ”Haiganu”, de o altă trilogie, ”Farseer”, scrisă de Robin Hobb.

-Antuza

Aproape totul este ridicat la superlativ față de primul roman: world building-ul e și mai impresionant, noi cotloane din lumea fantastică în care personajele își duc traiul fiind explorate de-a lungul poveștii, de foarte multe ori naratorul purtându-ne prin locații de o frumusețe morbidă sau, dimpotrivă, de un grotesc fermecător

-Răzvan

Dacă mi-ar cere cineva să recomand câteva cărți din toată literatura noastră contemporană SFF pe care le consider creme de la creme, Haiganu ar fi cu siguranță printre ele.

-Iulia

Wow! Nici nu știu de unde să încep. Când apare volumul 3?! ”Haiganu. Furia Oarbă” face parte din categoria cărților pe care nu poți să le lași din mână și atunci când le-ai terminat de citit simți o maaaare tristețe că s-au terminat pentru că tu mai voiai vreo 2000 de pagini de citit. Fiecare pagină e plină! Acțiune, personaje, locuri. Nimic nu e plictisitor în ”Furia Oarbă”. Da, o spun/scriu din nou: Marian Coman reușește să inventeze o lume fantastică aici la noi acasă. Autorul duce lupta aia clasică între bine și rău la un cu totul alt nivel. Acolo în zona în care te întrebi hmmm, da’ cine e bun, cine e rău. Eu cu cine țin? Și ajungi să îți pese de fiecare personaj în parte fie el bun/rău sau rău/bun. Ce face? Unde se duce? Ce are de gând?

Deci… când apare volumul 3?

-Adina

Personaje:

Personaje:

Păi este prințesa piticilor din Karsa. Ea l-a cunoscut pe Zourazi la scurtă vreme după ce băiatul a evadat din fortul lui Dekibalos. Păi scăpase, la rândul ei, cu viață după ce Armata Orfanilor a distrus orașul Giradrigas și i-a ucis rudele și prietenii cu care venise în iarmaroc. Ca orice pitic, Păi cunoaște tainele pietrelor vii.

Raghan Basai conduce armata Karsei. Este un soldat viteaz și credincios poporului său. Războinic fiind, s-a închinat vreme îndelungată lui Pleistoros, Zeul Războiului, iar acum, de când Haiganu a ajuns la Karsa, Basai are sufletul plin de îndoieli.

Nedelia a fost plămădită de Neris cea Mare la începutul veacurilor. A fost dădacă pentru zei și tot dădacă este și acum pentru orfanii oamenilor. Cândva, i-a fost de mare ajutor lui Zourazi.
Fiindcă știe secretele colților de piatră, Nedelia poate călători între lumea oamenilor și cea a zeilor.  

Pleistoros este Zeul Războiului. În lumea zeilor, el l-a înfrânt pe Haiganu și l-a aruncat apoi aici, să trăiască printre muritori. Iubește sângele, războiul, moartea și îl sprijină pe Dekibalos în campania lui de a cuceri lumea.

Haiganu. Fluviul Șoaptelor” e doar începutul

Haiganu. Fluviul Șoaptelor” este prima parte dintr-o trilogie dark-fantasy. Am început să scriu romanul ăsta pentru revista de benzi desenate ”Harap Alb continuă…”. Trebuia să fie o povestire, dar, până la urmă, ne-a prins atât de tare (pe mine, pe cititori, pe editori), încât, tot săpând în jurul personajelor și poveștii, am hotărât că Haiganu merită o trilogie. Așa că, la un moment dat, am renunțat la job și, vreme de câțiva ani, am scris scenarii de benzi desenate și primele două romane din serie. Al treilea este încă în lucru. 

Ce mai trebuie să știi este că volumul are coperți duble, lucioase, include harta lumii și, la fiecare capitol are ilustrații superbe realizate de Andrei Moldovan.

Trilogia Haiganu include romanele:

Haiganu. Fluviul Șoaptelor
Haiganu. Furia Oarbă
Haiganu. Tristețea Zeilor (roman în lucru)

În afară de cele trei romane, îmi mai doresc să adun câteva povestiri care să-și desfășoare acțiunea în același univers.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *