Cele mai căutate cărți Armada la Gaudeamus 2019


Două romane Armada ocupă primele locuri în lista cu cele mai căutate cărți ale Grupului Editorial Nemira la Gaudeamus 2019, iar în top 10 și-au găsit locul nu mai puțin de patru titluri Armada. Alături de colegii mei, vă mulțumesc pentru interesul acordat literaturii fantasy, science-fiction și thriller, pentru vizitele la stand, pentru volumele cumpărate și pentru cuvintele pe care am apucat să le schimbăm. Mă bucură mult și faptul că primele două poziții din topul cumpărăturilor la Gaudeamus sunt primele cărți din recomandările făcute de mine zilele trecute. Iată așadar cum arată lista celor mai căutate cărți Nemira la Gaudeamus 2019.

1. Suspicious Minds, de Gwenda Bond (imprintul Armada)
Primul roman dintr-o serie de povești inspirate de universul serialului Stranger Things, cel mai îndrăgit serial al momentului. Din Suspicious Minds aflăm cum a început totul, odată cu povestea mamei lui Unsprezece și a omului de știință care a pus bazele experimentului întunecat ce va aduce monștri în Hawkins.

2. Străinul, de Stephen King (imprintul Armada)
Un thriller marca Stephen King despre o crimă oribilă dintr-o comunitate mică a unui orășel american, pentru a cărei soluționare viețile tuturor vor fi răscolite și toate secretele întunecate vor ieși la suprafață.

3. Soldatul iernii, de Daniel Mason (colecția Babel)
O poveste de dragoste și război care amintește de Pacientul englez și de Ispășire. O poveste despre un medic care în timpul războiului trebuie să învețe nu doar să salveze vieți în tranșee, ci și să accepte că iubirea poate apărea în cele mai vitrege situații.

4. Soția imperială, de Irina Reyn (colecția Damen Tango)
Un roman despre fascinanta împărăteasă Ecaterina, pe urmele căreia pornește o femeie modernă din New York-ul de azi.

5. Rețeaua șoaptelor, de Chandler Baker (imprintul Armada)
Un thriller despre 5 femei dintr-o firmă de avocatură din Texas care decid să nu mai păstreze tăcerea. Care decid să se se solidarizeze împotriva hărțuirilor venite din partea bărbaților aflați în poziții de putere. Un thriller demn de epoca #MeToo.

6. Arta de a asculta și alte lecții de viață, de Michael Caine (colecția Yorick)
Autobiografia unuia dintre cei mai șarmanți actori de Hollywood, Michael Caine, în care acesta povestește cum a ajuns la cariera de succes de azi, de ce sacrificii a fost nevoie, într-un carusel care arată că viața bate filmul.

7. Dr. Sleep, de Stephen King (imprintul Armada)
Continuarea romanului cult Shining ne arată ce s-a întâmplat cu micuțul Danny după ce scapă din coșmarul de la Overlook. Pentru că strălucirea lui nu a fost niciodată mai periculoasă.

8. Oameni versus tehnologie, de Jamie Bartlett (nonficțiune)
Un eseu despre felul în care o parte a tehnologiei, în special rețelele de socializare și algoritmii, riscă să ne erodeze spiritul critic și civic, deci, într-un final, însăși democrația.

9. Dosar permanent, de Edward Snowden (nonficțiune)
Autobiografia controversatului whistleblower american care și-a riscat viața și libertatea ca să dezvăluie lumii pericolele pe care sistemele de supraveghere le aduc vieții private.

10. O zi de decembrie, de Josie Silver (colecția Damen Tango)
Un roman de dragoste care începe odată cu primii fulgi de zăpadă și continuă pe parcursul mai multor ani de întâlniri înduioșătoare, mereu ratate, ca un „Love actually” în proză.

___________________________________

Da, am publicat de curând o nouă carte. Se numește Omulețul din perete și alte povestiri fantastice și o poți găsi în următoarele locuri:

Ai înțeles. Cam peste tot.

 

Comentarii

comentarii