Cărțile mele la Gaudeamus 2019. Și despre zădărnicie


Târgul de carte Gaudeamus e important pentru mine și fiindcă în urmă cu patru ani lansam aici una dintre cărțile mele. Este vorba despre Fluviul șoaptelor, primul roman din trilogia Haiganu.

Evenimentul de la Romexpo era prima stație dintr-un turneu prin 21 de orașe din România. Singur, cu mașina, în iarnă. Niște mii de kilometri, ceva ploi și zăpezi, hoteluri schimbate de la o zi la alta, căldura întâlnirilor cu cititorii, prietenii întâlniți în tot soiul de orașe, apoi drumul către casă în prag de Crăciun. O aventură. Dar totul a început aici, la Romexpo, cu vocea lui Emilian Oprea citind din romanul meu. Prin urmare, târgul ăsta de carte are pentru mine o semnificație aparte. Și mă bucur tare mult că acum, la Gaudeamus, toate cărțile mele apărute în ultimii patru ani sunt împreună. Fluviul șoaptelor, Furia oarbă și Omulețul din perete. Sper să vă întâlniți cu ele. Și să conteze cumva aceste întâlniri.

Privind raftul de la standul Nemira, acolo unde cărțile mele stau una lângă alta, aș putea transforma bucuria în mândrie. Însă îmi e de ajuns să ridic privirea și să le zăresc pierdute între zecile, sutele, miile de romane extraordinare adunate la un loc în același pavilion, ca să-mi păstrez intact sentimentul zădărniciei, singura certitudine pe care o am de o bună bucată de vreme.

Dacă am reușit să te întristez puțin și dacă încă nu mi-ai citit din povești, află că așa-mi sunt și cărțile, cu un pic de tristețe în ele. Iar dacă te pasionează literatura fantastică ceva mai întunecată, o să găsești pe același raft alte două volume semnate de autori români, cărți apărute în colecția N’autor de la Editura Nemira, acolo unde a apărut și Omulețul din perete. Este vorba despre Vârșava, de Ana Donțu și Câteva feluri de a dispărea, de Flavius Ardelean (da, bateristul de la Roadkill Soda). Lecturi plăcute!

Ne vedem prin târg.

Comentarii

comentarii

Tag-uri