Apex Magazine își suspendă activitatea


După apariția numărului 120 (mai 2019), Apex Magazine își suspendă activitatea, a anunțat Jason Sizemore, redactorul șef al publicației, într-o postare pe blogul revistei. De-a lungul timpului, Apex a publicat povestiri ce au fost nominalizate la premii precum Hugo, Nebula, Stoker, World Fantasy și Locus, adică cele mai importante distincții din domeniul literaturii imaginarului. În Apex Magazin au publicat autori precum Jeff VanderMeer, Cherie Priest, Jacqueline Carey, Walter Mosley, Mary Robinette Kowal, Nick Mamatas, Rich Larson, Theodora Goss sau Rebecca Roanhorse.

Marian Coman în Apex MagazinePentru mine, vestea este cu atât mai tristă, cu cât Apex Magazine este publicația în care mi-a apărut, la începutul acestui an, varianta în limba engleză a textului Albilița. Tradusă de Sebastian Simion, The Small White rămâne singura povestire a unui autor român publicată în cele 120 de numere ale Apex Magazine.

Suspendarea pe termen nedefinit a apariției Apex Magazine are legătură cu starea de sănătate a editorului ei, Jason Sizemore, aflat într-o perioadă de recuperare după o serioasă intervenție chirurgicală la nivelul mandibulei.

Site-ul revistei va rămâne online, iar cititorii se vor putea bucura în continuare de o bogată colecție de povestiri SF&F. Jason subliniază că este vorba despre o pauză pe termen nedefinit, nu despre o închidere definitivă a revistei.

_____________________________________

Am publicat de curând o nouă carte. Se numește Omulețul din perete și alte povestiri fantastice și o poți găsi în următoarele locuri:

Ați înțeles. Cam peste tot.

Comentarii

comentarii