The Small White in Apex Magazine #116


Strange. Beautiful. Shocking. Surreal. 2019 a început excelent pentru mine. Pe 1 ianuarie, a apărut numărul 116 al revistei americane Apex Magazine în cuprinsul căreia se află și povestirea mea The Small White. Alături de textul meu, povestiri de Beth Dawkins, Lavie Tidhar, Aja McCullough și LH Moore, editorialul lui Jason Sizemore, articole de Daniel M. Bensen și A.C. Wise și interviuri cu prozatoarea Beth Dawkins, respectiv cu graficianul Tangmo Cecchini, cel care a realizat coperta publicației. Pentru kindle, revista poate fi achiziționată de pe Amazon.

The Small White este traducerea realizată de Sebastian Simion pentru Albilița, povestea fetiței ale cărei vise apar pictate pe pereți.

Despre oboseală și alți demoni

E ciudat, dar trăiesc cumva aceeași bucurie pe care am avut-o la debut. Poate pentru că Apex Magazine este una dintre cele mai importante publicații de SF&F din lume. Ori poate pentru că aveam pur și simplu nevoia unei astfel de străluciri care să-mi creeze măcar iluzia că totul nu e deșertăciune, așa cum prea des îmi pare a fi. Toată gloria literară, toate premiile, toate cărțile, toate viețile, toată truda, tot ce construim, tot ce scurmăm în praf și în vânt.

Să nu te oprești nici măcar când vei ajunge departe. Pentru că dincolo de departe este mereu un și mai departe”, mi-a scris un prieten astăzi și mi-ar plăcea să-i promit că da, așa o să fac. Doar că, știi, uneori mă ajunge oboseala. Și lehamitea. De multe ori nu mai văd sensul.

Am însă acum o nouă clipă la care să mă gândesc atunci când o să mă simt obosit. Alături de debut, de alte câteva clipe de fericire, de oameni dragi pe care-i am ori pe care nu-i mai am aproape, am pus acum clipa asta, momentul-Apex. Să-mi dea brânci să scriu atunci când nu o să mai văd rost în nimic.

Să aveți un an frumos, încărcat de clipe care să vă dea brânci să vă împliniți visele!

 

Comentarii

comentarii