Debutul II. O promisiune onorată după 7 ani


Sper să apreciați că îmi onorez o promisiune, chiar dacă asta se întâmplă după 7 ani. E ca în bancul ăla cu bărbații care-s oameni de cuvânt, așa că, dacă promit că repară ceva în casă, nu-i nevoie să-i bați la cap la fiecare trei luni. Repară ei, nu au uitat.

No, scormonind eu în lucrurile plimbate de la Galați la Brăila, apoi la București, am dat peste un dosar prăfuit în care erau puse de-a valma diplome, reviste, suplimente literare ori numai bucăți de ziare din vremea în care obișnuiam să păstrez tot ceea ce publicam, obicei la care am renunțat, firește, după primele săptămâni de presă. Am găsit în dosarul ăsta fanzine din anii 90, Opinii Studențești din vremea în care scriam la Iași, niște suplimente Alternativ SF realizate de Michael Haulică pe la sfârșitul secolului trecut, ba chiar și primele mele editoriale publicate la Brăila ceva mai târziu, la început de mileniu.

Însă motivul pentru care scriu acum, după 7 ani de la postarea la care fac referire mai sus, este că printre toate hârtiile acestea îngălbenite și ciopârțite era și pagina de ziar în care mi-a apărut prima povestire. Primul text pe care l-am vândut. ”Drumul spre iad”. Publicat în Supernova, supliment al cotidianului Evenimentul din Iași. Se întâmpla pe 25 ianuarie 1995 și eram în ultimul an de liceu. Eu aveam tot 17 ani. Doar lumea s-a schimbat și a îmbătrânit un pic de atunci.

Supernova. Debut Marian Coman - Drumul spre iad

 

Comentarii

comentarii