FILIT Iași. Întâlnire cu cititorii, miercuri, la Casa Fantasy


Trebuie să mărturisesc faptul că sunt cu adevărat încântat că o să particip la cea de a V-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere FILIT. Evenimentul se desfășoară la Iași în perioada 4-8 octombrie și are sute de invitaţi. Scriitori, jurnaliști, traducători, editori și manageri culturali. Doi laureați ai premiului Nobel, Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian, sunt, fără îndoială, vedetele festivalului, dacă se poate vorbi despre vedete în literatură.

Anul acesta, organizatorii FILIT au construit două case noi – una dedicată literaturii pentru copii, iar alta literaturii fantasy.

Mă aflu așadar printre invitații Festivalului și o să deschid seria de întâlniri cu scriitorii de fantasy miercuri, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Iași, acolo unde va funcția Casa Fantasy. O să vorbim despre Haiganu și Omulețul din perete, despre literatură și benzi desenate, despre eroi și supereroi, despre proiectele mele și ale Editurii HAC!BD. Poate o să și citesc ceva. Mă gândesc la un fragment din ”Tristețea zeilor”, următorul roman din seria Haiganu. Discuția va fi moderată de scriitorul Dan Doboș, autorul romanelor din seria Abația. Intrarea este liberă și, dacă vă aflați în Iași, sunt nerăbdător să ne vedem ori să ne revedem.

Joi, de la ora 11.00, o să urc dealul Copoului împreună cu Michael Haulică, până la Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, pentru o dezbatere în cadrul programului „Scriitori printre liceeni”, dezbatere moderată de Daniela Zaharia și Ana Maria Ghiban.

Puteți consulta întregul program al manifestării pe www.filit-iasi.ro

Profit de ocazie să salut inițiativa librăriei Cărturești de a derula o campanie de reduceri la cărțile scriitorilor invitați la FILIT.

Comentarii

comentarii

Tag-uri