Top 3 bucurii din Furia Oarbă BookTour


Haiganu. Furia Oarbă la ConstanțaMi-ar fi plăcut să am răgaz să scriu câte o postare despre fiecare întâlnire pe care am avut-o cu cititorii în cadrul evenimentelor din jurul prezentărilor pentru Haiganu. Furia Oarbă, însă ultima săptămână s-a derulat într-un ritm nebun. Cele trei zile de ComicCon de weekend-ul trecut au dat tonul unui timp accelerat la maxim. Chiar dacă și acum sunt pe picior de plecare către o altă destinație, nu aș vrea să las această săptămână să treacă fără să punctez câteva momente care mi-au declanșat pusee de bucurie de-aia adevărată, copilărească. Iată un… Top 3 bucurii din Furia Oarbă Book Tour.

Top 3 bucurii din Furia Oarbă Book Tour. MaraCosplay Mara

O să încep cu primul Cosplay realizat pentru un personaj din ”Harap Alb continuă…” fiindcă e o senzație tare stranie să te trezești față în față cu unul dintre personajele despre care ai scris. Mi s-a întâmplat la ComicCon, unde la standul SuperErou ne-am trezit vizitați de Mara, fata lui Ziraxes, Împăratul Roșu.

Treaba asta te lasă cumva fără cuvinte. Nu a fost nimic regizat, niciunul dintre cei din echipa HAC! nu a știut că, în taină, timp de câteva luni, înainte de ComicCon, o tânără din Iași, pasionată de universul nostru, a lucrat cu o fidelitate extraordinară costumul Marei. A venit apoi îmbrăcată așa la standul nostru și ne-a lăsat cu gura căscată.

Top 3 bucurii din Furia Oarbă Book Tour. ComicConMulțimea de întrebări

La East European ComicCon, am vorbit în cadrul a trei paneluri. Vineri, în deschiderea evenimentului, alături de Octav Ungureanu, Victor Drujiniu, Alex Ciubotaru și Șerban Andreescu, apoi sâmbătă, alături de Mihai Ionașcu și Bogdan Chelaru, când am prezentat noul număr al revistei HAC!, și, în sfârșit, duminică, când împreună cu Andrei Moldovan și Mihai Ionașcu am vorbit despre Haiganu. Furia Oarbă. În timpul panelurilor, dar și la stand unde am avut o mică măsuță pe care am împărțit-o cu Bogdan și Andrei, am răspuns la sute de întrebări despre romanele din seria Haiganu ori despre revistele HAC!, despre literatură și benzi desenate. Am semnat o mulțime de cărți și reviste și am petrecut clipe minunate alături de cititori hrănindu-mă din energia și pasiunea lor ca Ziraxes din vlaga magilor. S-a întâmplat apoi la fel la Galați, în Librăria Humanitas, la Brăila, în Music Pub, și la Constanța, la Prăvălia cu Cărți. Îmi doresc să nu uit niciodată clipele astea fiindcă, dacă suntem făcuți din amintiri, acestea sunt amintiri care vreau să facă mereu parte din mine, să fie aripile, mâinile și picioarele mele care să mă ducă și să mă aducă.

Top 3 bucurii din Furia Oarbă Book Tour. Marian Coman și HaiganuCadoul primit de la Patricia și Florin

Ieri am fost la Constanța, la Prăvălia cu Cărți, la o prezentare restrânsă, dar plină de căldură. Patricia și Florin sunt doi dintre cititorii noștri care ne urmăresc de multă vreme. Tineri frumoși, cu spiritul liber și cu vise multe prinse în ei. Florin a lucrat o noapte întreagă înainte de întâlnirea de ieri la un desen care m-a făcut să mă fâstâcesc. Uneori cred că nu merit toate astea, dragilor. Sper ca poveștile noastre să răsplătească îndeajuns sentimentele frumoase pe care simțim că le investiți în noi. 

Sunt multe lucruri pe care aș vrea să le adaug, însă o să mă rezum la a mulțumi tuturor celor care au venit până acum la prezentările noastre, la ComicCon, la concept-store-ul Supererou, la Galați, Brăila și Constanța, să le mulțumesc celor care au cumpărat cărțile din librării sau de pe Supererou, celor care vor veni la următoarele prezentări din Book Tour, gazdelor mele de la Librăria Humanitas Galați, lui Cătălin Curcă de la The Music Pub Brăila, minunaților oameni de la Prăvălia cu Cărți Constanța, jurnaliștilor care au scris despre prezentările Furiei, blogărilor și vlogărilor care și-au îndreptat ori își vor îndrepta atenția către Haiganu. Revin zilele următoare cu chestii.

Marți, de la ora 18.00, ne vedem la Craiova, la Casa de Cultură Traian Demetrescu. Vezi AICI programul Furia Oarbă Book Tour în detaliu.

 

Comentarii

comentarii