Oradea, Satu Mare și timpul care se dilată. TFB connection


Turneul acesta îmi dă posibilitatea de a reîntâlni, în fiecare zi, prieteni vechi, oameni pe care nu i-am văzut de ani de zile. Și asta zi de zi, ca într-un imens târg de carte ori ca într-un tunel miraculos care mă duce în apropierea unor oameni cu care împart ori am împărțit aceleași pasiuni. La Brașov le-am întâlnit pe Camelia Onciu și Anca Diaconu, dar și pe graficianul Cristi Dârstar, cel care a semnat grafica la episodul ”Se alege praful” din ultimul număr al HAC!, la Deva l-am regăsit pe Marius Olar, la Timișoara, așa cum spuneam, i-am revăzut pe Gheo, Antuza și pe mulți alții, iar la Oradea, marți, l-am reîntâlnit pe Mircea Pricăjan, cel care a tradus în limba română mare parte dintre romanele lui Stephen King.

În urmă cu câteva ore, la Satu Mare, m-am despărțit de Horia Nicola Ursu care mi-a fost sprijin la prezentarea din cadrul Bibliotecii Județene. De altfel, m-am bucurat tare mult de lansarea asta, unde am avut parte de o întâlnire nesperată cu foarte mulți liceeni, lucru pentru care trebuie să le mulțumesc doamnelor Lacrima Istrauan și Paula Horotan de la conducerea instituției, precum și echipei domniilor lor.

Mai e ceva cu turneul ăsta. Este un lung prilej de introspecție. În cea mai mare parte a timpului sunt singur, așa cum n-am mai fost cam din cretacic sau jurasic, de când scriam pentru dinozauri. Călătoresc singur, uneori mănânc singur, dorm singur, mă trezesc singur. În locuri noi, în orașe străine, mereu și mereu în altă parte. O consecință este că timpul pare a se dilata. Căpătase deja alte proporții în ultimul an, de când am ucis rutina renunțând la redacție, dar acum senzația de dilatare s-a accentuat. Orele în care conduc par zeci de ore, iar drumul pare a nu se încheia. Deja am impresia că a trecut un an de când am plecat, deși nu-s mai mult de câteva zile. Iar teama mea este că, într-o dimineață, privindu-mă în oglinda unei camere de hotel, o să constat că am părul albastru.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii

comentarii


+ There are no comments

Add yours