VIDEO. Alba Iulia și o știre la tv. Urmează Deva


Când am plecat din Brașov, zăpada nu se topise, însă pe drum, soarele mi-a fost tovarăș o bună bucată de vreme. Mi-a făcut cadou cele mai frumoase peisaje cu munții Făgărașului, strălucitori asemeni unor gigantice pietre vii și imaculate. Mi-ar fi plăcut să opresc și să-i fotografiez pentru voi, însă îmi doream să ajung cât mai repede la Alba Iulia, înainte ca vremea să se strice, așa că n-am surprins decât o imagine, în goana mașinii. De altfel, în ultima parte a drumului farurile s-au luptat un pic cu ceața, iar umezeala de pe șosea dădea să se transforme în polei.

Alba Iulia este un oraș care a trecut prin transformări incredibile în ultimii ani, iar ambiția de a deveni capitală culturală europeană în 2021 nu mi se pare nejustificată. Festivaluri de folk, de film și literatură sunt la ordinea zilei pe timpul verii. Ele vin după reabilitarea spectaculoasă a cetății, dublată de o curățenie exemplară. Toate acestea și multe altele transformă orașul, din punctul meu de vedere, într-unul dintre principalii favoriți. Eforturile derulate aici în sfera culturii, în ultimii ani, cu cap, pe o strategie coerentă, le întrec pe cele ale Brăilei ori pe ale altor orașe, fără îndoială. Din punct de vedere cultural, cea mai mare problemă a localității este, atât cât am putut să-mi dau seama, lipsa unui teatru profesionist. Aud însă, de departe, că pe fondul tragediei de la Colectiv și a rateurilor și bâlbâielilor în finalizarea reabilitării clădirii, Brăilei tocmai i s-a amputat festivalul de teatru, poate cel mai important eveniment cultural derulat în oraș. Indiferent de cauze, este, de departe, un eșec usturător pentru teatrul brăilean și pentru iubitorii de teatru din Brăila.

E adevărat, m-am luat cu vorba, însă mi-am zis că merită punctate aceste lucruri.

Prezentarea lui Haiganu a avut loc în librăria Diverta din mall. Pe o vreme devenită îngrozitoare, m-am bucurat de o asistență subțire, însă foarte plăcută. Am discutat și am citit câteva pagini din carte, am răspuns la întrebări și am dat autografe, apoi am stat la povești cu doi dintre cei mai faini librari pe care i-am cunoscut, Mihaela și Claudiu Păun, cărora țin să le mulțumesc pentru efort și amabilitate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Peste câteva ore, o să pornesc spre Deva. Prezentarea va avea loc începând cu ora 14.00, în librăria Diverta din Centrul Comercial Ulpia.

O să mai adaug că am primit link-ul către o știre despre ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor” difuzată la una dintre televiziunile din Brăila – Galați. O postez mai jos pentru cei curioși să vadă cum s-a derulat lansarea de la Brăila.

Comentarii

comentarii


+ There are no comments

Add yours