Începe turneul. Urmează stația Gaudeamus


nu vreau sa plecCe o fi în mintea unui scriitor care își face bagajele știind că o să stea pe drumuri o lună, călătorind din oraș în oraș și din librărie în librărie în încercarea de a-și promova noua sa carte? Vă spun eu că nu-i mare lucru. Nu-i mare lucru în capul lui acum, dar în inima lui e un amestec ciudat de griji și încântare, iar în sufletul lui stă ascunsă o spaimă. Spaima că va da greș. Cu cartea, cu turneul, cu oamenii. Spaima că nu-i chiar așa cum îi place să creadă că e, spaima că în cartea lui stau la pândă demoni ce-or să crească peste noapte și-or să-l înghită. Că or să-l absoarbă ca un vârtej.

Știi, într-o noapte am vizat că, pe neștiute, în timp ce toată lumea dormea, o mână invizibilă a șters tot ceea ce am scris vreodată. Și că, pentru o clipă, când am realizat asta, m-am bucurat. M-am bucurat că pot să o iau de la zero ca și când aș începe jocul din nou. Ca și când m-aș naște din nou. Apoi am crăpat și am plâns și am crăpat din nou de ciudă. Și am încercat să-mi amintesc tot ceea ce am scris. Și să-mi refac cărțile – rămase doar o adunătură de coli albe prinse între coperți colorate – cu aceleași cuvinte pe care le-am folosit atunci, întâia oară când mi-am pus pe hârtie ori pe sticla monitorului cuvintele. Dar cum? Oare cum începea prima mea povestire? Și oare cum se sfârșea? Ce sunt, de fapt, poveștile mele? Ce fel de amintiri sunt?

Huh! M-am luat cu vorba… De fapt, voiam să vă spun că peste câteva ore mă urc în mașină și o să pornesc către București, prima stație în turneul pe care l-am pus la cale cu sprijinul Editurii HAC!BD (mulțumiri speciale Ionelei că mi-a suportat toanele și răzgândelile) pentru ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor”. În romanul meu, un profet colindă lumea prorocind venirea Zeului Osândit. Mi-am propus să fac și eu cam același lucru și să aduc la tine în oraș cartea lui Haiganu. Mâine ajung în București, la Gaudeamus, unde o să zăbovesc până duminică. Lansarea oficială este sâmbătă, de la ora 16.00, în sala de evenimente Mircea Sântimbreanu din cadrul complexului Romexpo, unde te aștept cu mare drag. Luni urmează lansarea de la Galați, apoi mă întorc pentru o zi la Brăila, apoi Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Bistrița, Cluj Napoca, Sibiu, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Iași, Suceava, Piatra Neamț, Bacău, Tulcea și Constanța. O să revin cu detalii pe site, dar și pe Facebook și Twiter. Timp de o lună de zile, asemeni profetului care în cartea mea călărește o antilopă de fistic, o să fiu pe drumuri, bătând ținutul de la un cap la altul. Sper tare mult să-mi fiți alături și să-mi îngăduiți să împart cu voi aventura asta.

Daleru hadar nateduum!

 

Comentarii

comentarii


2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment