”Omulețul din perete” în antologia ARGOS UNU.


Argos UnuCând raza de lumină străbate camera, îmi pare că bezna ţipă. Că scrâşnete subţiri, ca de dinţi loviţi unul de altul se aud pe lângă mine. Şi că umbrele se retrag stânjenite-n pereţi.

Toate, în afară de una. Din peretele din faţa mea pare ieşit pe jumătate un om. Un om… Un om e prea mult spus. Un pitic mai degrabă. Un pitic ce-şi agită mâinile de umbră către mine. Când îndrept lanterna către el, omuleţul nu dispare, însă rămâne nemişcat şi-şi pierde volumul. Pare doar o pată pe perete. Ei bine, abia atunci mă sperii cu adevărat, îmi închid ochii şi lanterna şi mă rog să adorm, îmi implor visele să vină peste mine şi să-mi coloreze noaptea.

 

La Bookfest va apărea prima antologie realizată cu povestiri publicate în revista Argos, în primul ei an de apariție. Lansarea va avea loc sâmbătă 31 mai, ora 15.30, la standul Herg Benet – Corp C1, stand B22 (după lansarea cărților Millennium Books). În colecția realizată de Michael Haulică este cuprins și textul din care am citat mai sus, povestirea ”Omulețul din perete” publicată inițial în numărul 4 al revistei Argos (disponibil acum GRATUIT pe site-ul Elefant.ro).

Antologia mai conține povestiri semnate de Aurel Cărășel, Oliviu Crâznic, Stefania Cristina Czeller, Andrei Gaceff, Radu Pavel Gheo, Dănuț Ivănescu, George Lazăr, Doru Stoica și Marian Truță.

Să aveți poftă!

Comentarii

comentarii


+ There are no comments

Add yours