De ce votez împotriva lui Stancu


1. Din cauza comportamentului său anticultural și antidemocratic:

– primul conflict dintre ziarul Obiectiv și Gheorghe Bunea Stancu a avut la bază intenția președintelui CJ de a muta Biblioteca Județeană la marginea orașului și de a amenaja în locul acesteia o sală de bowling. Campania noastră ”Alte voci, alte sedii de biblioteci” i-a blocat inițiativa. Firește, atunci au venit și primele injurii la adresa jurnaliștilor. Stancu nu a abandonat ideea popicăriei, pe care a amenajat-o apoi, pe bani publici, într-una dintre încăperile Casei Tineretului. Investiție care s-a dovedit un eșec ce ne-a costat miliarde. Sala este acum închisă.

– nu cu mulți ani în urmă, Stancu și camarazii săi Mihai Tudose și Aurel Simionescu au încercat cenzurarea piesei ”Omul pernă” regizată de Radu Afrim la Teatrul Maria Filotti. O campanie realizată de noi și poziția tranșantă a lumii teatrale i-au blocat inițiativa, însă a fost o nouă dovadă a spiritului său antidemocratic și anticultural. Citește AICI.

– în același registru se înscriu lipsa de sprijin pentru realizarea în regim de urgență a Filarmonicii Lyra, dar și evenimentele pseudoculturale pe care le finanțează și încurajează – concursuri de karaoke la care, ca într-un cămin cultural, Gheorghe Bunea Stancu joacă rolul de MC, sau anacronicul festival de șlagăre George Grigoriu scos parcă din odioșii ani 80, pe scena căruia Stancu nu pierde ocazia să se afișeze în chip de amfitrion.

2. Din cauza comportamentului său antisocial și antidemocratic

– au trecut mai puțin de 3 ani de când Stancu se îmbrâncea pe holurile Casei Tineretului cu fostul prefect Ilie Lascu sub privile consternate ale lui Adrian Năstase. Doar blițurile aparatului de fotografiat al unui jurnalist de la Obiectiv l-au scos pe Lascu din mâinile lui Stancu, apoi cuvintele împăciuitoare ale lui Năstase, fost coleg de facultate cu Ilie Lascu. Citește AICI.

– injuriile și amenințările adresate jurnaliștilor au făcut deja încunjurul țării și apar în raportul Agenției de Monitorizare a Presei, așa că nu o să insist asupra lor, dar și ele constituie argumente în acest sens

– lipsa de transparență în gestionarea banilor publici se leagă de același lucru, iar dispozițiile pe care le-a dat instituțiilor din subordine în ceea ce privește relația cu presa vizează tocmai acest lucru, o altă componentă a comportamentului său antidemocratic

 

3. Din cauza managementului păgubos și antidemocratic

– toate investițiile Consiliului Județean din mandatul lui Gheorghe Bunea Stancu pot fi exemple de prost management. Patinoarul și sala de bowling sunt doar două exemple de investiții făcute din bani publici care s-au dovedit falimentare. Citește AICI.

– operațiunile de deszăpezire, realizate prost, dar cu costuri aberante pentru bugetul județului de către firmele de suflet ale lui Stancu sunt un alt exemplu demn de amintit. În același registru se înscriu operațiunile de plombare ori amenajare a drumurilor județene

4. Din cauza comportamentului lacom și antidemocratic

– poate cea mai otrăvitoare și nocivă trăsătură de caracter de care a dat dovadă în timpul celor 8 ani. Doar lăcomia cred că este motivul pentru care județul Brăila a fost scos de pe harta investițiilor străine. Doar lăcomia i-a falimentat, i-a umilit ori i-a gonit pe mulți dintre investitorii privați din Brăila. Doar lăcomia liderului de la CJ i-a blocat Brăilei, vreme de 8 ani, șansa de a se transforma într-un oraș modern. Citește AICI și AICI.

Mă opresc aici cu motivele pentru care o să votez împotriva domnului Gheorghe Bunea Stancu, deși mai am și altele. Îmi puteți spune și voi câteva, sunt convins.

Da, o să votez cu Sergiu Diacomatu și nu pentru că el m-ar fi convins. Nu a reușit să-mi câștige încrederea, însă cred că acum este singura șansă de a scăpa de un personaj care și-a dovedit cu vârf și îndesat incompetența și reaua-credință. Și mai am un argument. Fără a avea o mașinărie de partid care să-i asigure majoritatea în Consiliul Județean, Diacomatu nu poate face ce-l taie capul: va fi sub lupa consilierilor, majoritari USL, așa cum și aceștia vor fi sub lupa sa. O șansă pentru o conducere justă în următorii 4 ani.

Cel care nu iubește pe nimeni nu poate fi iubit, mi-a spus o cunoștință din PSD, zilele trecute. Nu, Stancu nu e iubit de nimeni. Nici aici, la Brăila, și nici la București ori Iași. Mi-au spus-o PSD-iștii lui, nu oameni de la colțuri.

Ne vedem la vot!

 

Comentarii

comentarii


3 Comments

Add yours
  1. andrei

    Eu as vota pentru controlarea averilor lui Bunea Stancu…si a felului in care le-a adunat. As vota pentru confiscarea a tot ce nu poate fi justificat cu documente si nu intra in conflict de interese cu postul pe care il ocupa. As vota pentru stabilirea unor baremuri minime de educatie pt a accede la posturi publice…minim liceu sa zicem…asa de bun simt. As vota oameni tineri, care vin din sectorul privat si care au demonstrat ca au abilitati de manageri… Nu as mai vota pe nimeni dintre cei arhicunoscuti …nu voi vota oricum pentru ca nu sunt acolo cu voi. Braileni, trezirea!

  2. Halterescu

    Si de ce nu a depus plangere prefectul agresat? De ce nu-si apara drepturile in Justitie cei care se plang de abuzuri? Va rog, raspundeti!

  3. Diana

    Eu cred că îmi voi anula buletinul de vot pentru CJ. Este cel mai ok lucru. Nu văd nici un candidat apt, din punctul meu de vedere. Poate Diacomatu. Sinceră să fiu nu pot înțelege și încă nu a răspuns, de unde a avut bani să își deschidă gârla de filiale și să organizeze o tonă de concerte. Nu cred că vreunul din artiștii aduși au venit pe moca, de mult respect ce au pentru el. Și totuși mi se pare cam putredă faza cu independența lui susținută de mai bine de jumătate din partidele brăilene. Dominația Stancu s-a încheiat după părerea mea, păcat că în locul lui nu poate veni cineva mai cinstit. Faceți alegerea cea mai bună pentru voi și cel mai important fiți prezenți la vot dacă vreți să vi se asculte cuvântul.

+ Leave a Comment