Prietenii mei, eroii mei. Povestea unui mic articol


Nu prea (mai) citesc Formula AS, deși am vechi cunoștințe din timpul facultății care lucrează acolo, oameni cu un condei pentru reportaj de lăcrimezi citindu-le textele. Nu prea citesc eu Formula As, dar semnătura Natașei Galche mi-a atras atenția când am citit articolul ăsta din Dilema Veche și ne-am ”împrietenit” pe FaceBook fără a schimba însă prea multe cuvinte de prin aprilie și până ieri. Ieri însă, Natașa mi-a trimis o serie de fotografii și câteva cuvinte. De la balconul apartamentului său vedea cel de-al șaselea accident în vreo trei luni. O bufnitură, o mașină răsturnată. Apoi lucrul care a impresionat-o cel mai mult și care a făcut-o să nu lase jos aparatul de fotografiat. ”Cel care a salvat un copil din masina avariata m-a impresionat foarte tare. Efectiv, cand a vazut ca accidentul s-a produs, a rupt-o la fuga, s-a urcat pe masina, desi aceasta era rasturnata si a scos un copilas de acolo”, mi-a scris Natașa. Am sunat-o fără să privesc cu atenție imaginile și am ascultat mărturia ei de martor-cu-experiență-în-urmărit-accidentele-de-la-Școlilor-colț-cu-Independenței. ”… s-a urcat pe mașină deși roțile încă se învârteau… a scos un copil… apoi a plecat”. Natașa îmi vorbea, fără îndoială, despre un erou. Apoi m-am uitat cu atenție la poze. Și am realizat că mai am un martor pe care pot să-l sun. Era chiar eroul descris de Natașa. Claudiu. Gaius, după cum îi spunem noi de vreo 20 de ani. Unul dintre foarte puținii prieteni din adolescență care au rămas în Brăila. Imaginile surprinse de Natașa vorbesc de la sine.

Detalii despre tamponarea cu pricina găsiți AICI. Eu o să mă mândresc cu Gaius postând o fotografie de la un drum spre Vama Veche.  Și o piesă, firește. The hero of the day.

Comentarii

comentarii

Categoria

1 comment

Add yours
  1. czauner iuliu

    adevarat ca nu oricine ar reactiona asa ca el! multi s-ar uita doar, sau chiar ar merge mai departe.
    Totusi, nu cred ca cel mic era in pericol asa de mare odata ce masina deja se oprise din rostogolire si el era in viata.

+ Leave a Comment