O să murim de ziua mea. Concurs!


Adicătelea îl rog pe nenea ăla cu ameninţarea să mai aştepte un pic. Până pe 21 mai, de ziua mea, când, iată, o să crăpăm cu toţii, dacă luăm de bună profeţia lui Harold Camping, un bătrânel simpatic care, la cei 89 de ani ai săi, vrea să nu adoarmă înainte de genericul de final.

Ştirea zice aşa:

Sfârşitul lumii vine fix pe 21 mai anul acesta, potrivit membrilor unei secte americane, care au pornit cu caravanele prin Statele Unite, ca să-i avertizeze pe oameni. Liderii mişcării spun că va avea loc un cutremur de proporţii, care va devasta pământul. Vor scăpa doar „cei aleşi”.

Sectanţii sunt convinşi că Iisus va reveni pe pământ să-i salveze pe cei care cred în el. Ei spun că sfârşitul lumii începe pe 21 mai şi că omenirea va trăi un coşmar timp de 153 de zile.

„Ziua Judecăţii va fi pe 21 mai 2011, când va fi un cutremur masiv. Aşa va fi: Iisus se va ridica la cer şi îşi va lua oamenii cu el. Pe 21 octombrie, vor fi cadavre peste tot”, a declarat Tony Dellomo, membru al sectei.

Liderul grupării, Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, susţine că data este precisă, fiind obţinută în urma unor calcule pornite de la cifre biblice. El a reuşit să-şi atragă mulţi adepţi, care şi-au abandonat locurile de muncă şi familiile şi cu care a pornit cu caravanele prin America.

Camping a mai prezis sfârşitul lumii şi pentru data de 4 septembrie 1994.

Boon… aşa stând lucrurile, declar deschis următorul concurs.

Concurs de comentarii!

Scrie un comentariu aici sau trimite-l pe adresa marian.coman (at) gmail.com, în care să descrii sub forma unui short-story, într-o notă umoristică (de preferat, dar nu obligatoriu), sfârşitul lumii. Acţiunea se derulează în România, pe 21 mai, şi este ziua mea de naştere, iar tu eşti invitatul meu la petrecere. Un psihopat pasionat de caricatură încearcă să mă omoare înainte de sfârşitul lumii. Go! Termen limită – 21 mai, ora 24.00. Premiu: un exemplar din volumul „Nopţi albe, zile negre” cu autograf şi o caricatură apocaliptică realizată de Costel Pătrăşcan. Nu uita să-ţi laşi o adresă valabilă de e-mail, să te pot contacta pentru premiu.

Comentarii

comentarii

Categoria

7 Comments

Add yours
 1. Simona Antohi

  Draga Marian,
  se pare ca in aceeasi zi cu tine o sa/mi gasesc si eu sfarsitul! simplu …sunt nascuta pe 21 mai !Crezi ca e mai bine sa ne gandeim la spusele lui Murphy? E mai bun sfarsitul groaznic decat groaza fara de sfarsit?!Am un singur regret ..ca am platit tot impozitul pe casa pe 2011! Dar si Costel Patrascan e nascut pe 21 mai! Asa da mai merge!
  In rest o sa le spun celor dragi cat de mult ii iubesc!
  Simona Antohi

 2. dogy

  (extra-concurs)
  E bine ca pica simbata, deci nu ne prinde muncind. Dar o sa moara multi de la bere, gratare si manele, pe diferite coclauri ale patriei.
  Hai, ca peste 21 mai 2011 om trece, dar eu zic ca ptr. 2012 ar trebui sa ne aruncam la niste credite serioase si descoperiri de cont ptr niscaiva excursii faine prin lume. Macar sa stim ce pierdem. Dupa aia, sa speram doar ca lumea va fi atit de fericita ca nu s-a intimplat nimic, incit vor creste si salariile, ca sa punem la loc creditele alea. 😀

 3. Marian Coman

  @ Simona Antohi – „E mai bun sfarsitul groaznic decat groaza fara de sfarsit?!” – citatul e bun pentru un motto la o povestire horror 🙂

  @ dogy – votez pentru! 🙂

 4. Cati Lupaşcu

  Eu propun sa incepem petrecerea de ziua mea. 🙂 Si pana la ziua ta, sa fim atat de beti incat sa nu ne mai pese! (il punem pe Doggy sa plateasca din creditul de la banca)
  Ar fi totusi un inconvenient: pana si sfarsitul lumii sa-l petrec tot cu tine!? Tot cu voi!?

 5. HBK_Andrei

  sunt doar un copil si nu voi crede in sfarsit astea sunt niste versuri care leam scris cu lacrimi in ochi:mie greu sa stau pe ganduri ca lumea va muri si stiu sigur ca vom reusi vom reusi sa oprim minciuna care crede toata lumea… sunt sigur ca sfarsitu nu va veni pt ca lumea asta este ceva implinit voi canta pana la moarte in sfarsit nu cred nici dupa moarte …. stiu vi se va parea aiurea versurile care le cant stiu ca radeti cand le cant dar la cant cu lacrimi in inima ca toata lumea crede ca sfarsitu va veni va zic de acuma sa nu credeti in sfarsit

 6. alexandru

  nu cred e ora 16:30 la mine si nu sa intamplat nimic cica la ora 6 se va ivi un calaret care ne va ucide pe toti

+ Leave a Comment