Simona Cimpoae mă dă în judecată


Sursa foto: http://www.dgaspcbraila.wgz.ro/

Doamna Cimpoae este colega domnului Sculschi si conduc împreună Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. Ieri am publicat „Scrisoarea copilului mort”, un text care, se pare, a deranjat-o pe doamna Simona, motiv pentru care s-a străduit toată dimineaţa să mă găsească la telefon, în redacţie, ca să mă anunţe că „s-a adresat instanţei”. E bine de ştiut că, de cele mai multe ori, din motive pe care nu o să le explic aici, ajung la job după ora prânzului. Într-un final, a reuşit. Cam aşa a decurs dialogul:

 

– Alo, da?

– Bună ziua, domnule Coman. Ori aţi mai scris o scrisoare de aţi venit atât de târziu la serviciu?

– Să ştiţi că nu înţeleg gluma dumneavoastră, doamnă.

– Domnule Coman, v-am sunat ca să vă spun – fiindcă aşa mi se pare corect – că m-am adresat instanţei pentru că mi-aţi adus grave prejudicii de imagine. Am avut o părere foarte bună despre dumneavoastră şi sper să am ocazia să…

– Bine, doamnă. Vă mulţumesc.

– Şi vreau să vă invit astăzi, la Ianca, la un caz, să vedeţi cum ne facem datoria

– M-aş fi bucurat dacă ne-aţi fi invitat atât de des înainte de a se întâmpla tragedia despre care am scris astăzi. Din păcate, nu pot veni acum alături de dumneavoastră. Sunt la redacţie si timpul nu îmi permite.

– Înţeleg că nu sunteţi interesat de publicarea informaţiilor pozitive legate de activitatea Direcţiei.

– Din câte ştiu, doamnă, chiar ieri, unul dintre redactorii noştri a fost alături de dumneavoastră la un caz. Articolul a apărut în ziarul de azi.

– Bine, domnule Coman. La revedere!

– O zi bună.

Acum câteva zile a murit un copil aflat în monitorizarea Direcţiei, după trei luni de TORTURĂ. Luni în care, „specialiştii” l-au căutat doar pe unde era mai multă lumină. Să zicem că n-aveau chef să ceară ajutorul presei, dar mă întreb aşa, ca prostul, de ce mama naibii nu au cerut ajutorul Poliţiei. Da… Aş avea multe de comentat. Despre tupeu, despre rezultate, despre incompetenţă, despre lipsa de tact, despre neprofesionalism. Dar mi-e lehamite. Şi scârbă. Articolul despre ceea ce a îndurat Petruş îl găsiţi AICI.

Eu aştept citaţia.

Comentarii

comentarii

Categoria

20 Comments

Add yours
 1. Simona Cimpoae mă dă în judecată - Ziarul toateBlogurile.ro

  […] Simona Cimpoae mă dă în judecată Fri Jan 14, 2011 1:12 am Doamna Cimpoae este colega domnului Sculschi si conduc împreună Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. Ieri am publicat “Scrisoarea copilului mort”, un text care, se pare, a deranjat-o pe doamna Simona, motiv pentru care s-a străduit toată … Continue reading → […]

 2. Iulian

  Am vaga impresie că citația nu va veni. Dar dacă va veni nu va face decât să afle și judecătorul despre cazul respectiv. Despre care sunt ferm convins că acum nu știe nimic. Și dacă doamna s-a „atacat” la citirea scrisorii, înseamnă că este conștientă că ceva nu este făcut cum trebuie de către Direcție.

 3. sergiu

  De ce se supara doamna simona?in loc sa-si faca treaba prefera mai mult compania domnului sculschi(directorul).e si normal caci toti cei din directie conoastem fenomenul.bineinteles ca si tovarsu’ director e fascinat de prezenta cretei.parerea mea e ca ar trebui sa nu va mai pierdeti timpul cu judecata si sa luati masurile necesare.spor la treaba.

 4. Marian Coman

  @ Iulian – Va veni, nu va veni, mi-e tot una. Nu-i nici primul si nici ultimul proces. Ceea ce ma frapeaza este viteza de reactie. Daca energia asta si constiinciozitatea cu care doamna a dat ieri telefoane la redactie pentru a ma avertiza ca o sa ne vedem in instanta ar fi fost folosita pentru a lua legatura cu politia in cele 2 – 3 luni scurse pina acum, luni in care un copil a fost torturat, probabil ca baietelul ar mai fi trait si acum. Dar…

  @ Sergiu – Multumesc pentru mesaj.

 5. john from London

  Un functionar public , platit din banii contribuabililor sa aiba reactia asta , mai sa fie .
  Si pe urma inca nu a castigat nimeni un razboi cu presa!
  Creion si hartie mai au si altii , chiar sefi de la Bucuresti stiu ?

  La Buna Vedere!

 6. Marian Coman

  @ john – nu trebuie sa te mire. Sa vezi reactiile altor „functionari publici platiti din banii contribuabililor”. Liderul PSD, Gheorghe Bunea Stancu – presedintele CJ Braila, este un bun exemplu in acest sens. 😉

 7. nofun

  „Doamna Cimpoae este colega domnului Sculschi ”

  este amanta, dar asta nu se poate spune pe post, nu 😉 ?

  Si de fapt „colega” ce a vrut sa zica? Eu unul nu prea inteleg unde bate…

  p.s. „scrisoarea copilului mort” este pur si simplu senzational de bine scrisa. pacat ca reflecta o realitate monstruoasa, dar nota 10 pt cum a fost spusa.

 8. sxn

  Mi se pare ca deja oamenii au tendinta sa devina ,,tampiti” .S-a dus , undeva in aer , povestea copilului , tot ce a ramas pentru lumea contemporana , e cimpoae sau sculschi. Frate daca vrei sa scrii despre ei , e liber scrie 100 articole dar de ce trebuie sa amesteci copiii cu o ,,chestie” privata pe care o ai vis-a-vis de cimpoae??

 9. mariasan7020

  Cum sa fie copiii ingrijiti si mai ales supravegheati de catre DGASPC Braila?!.Asta e o gluma nu? Voi nu stiti care e atmosfera de lucru acolo si mai ales lozinca-„crezul” suprem al tovarasilor directori? Cam asta e (si scriu putin ca nu as avea loc sa redau intregul aspect al directiei sub directa teroare a d-l S si a d-nei S ):
  1. Ne facem ca ocrotim copii DAR in realitate ne ocupam de ocheade si scene amoroase si scarboase (reciproce, bineinteles) cu d-na directorasa care din mediocra la liceu si terminat la profesionala a reusit mamitica ei cu bani(si ulterior imaginea sotului si a socrului) sa o ridice mare profesorasa de facultate. Daca cineva ar sta cateva zile acolo, ar vomita sa ii vada cat sunt de scarbosi(un mos si o isterica manipulatoare cum se tatoneaza si se zbat de-a dreptul in „mrejele iubirii”, ca doi iubitei „neintelesi” de societate dar care sunt de fapt invaluiti si manati de hormoni si de destin sa se intalneasca si sa se iubeasca in fata tuturor angajatilor, multi dintre ei deveniti „de nadejde” pt ca ii aplauda si le zambesc servil, asa cum trebuie sa le zambesti unor dicatori….Si asta, intr-o institutie publica, mai ales cu profil de protectie a copilului !!!!! …SCARBOSI de-a dreptul. Si nu lre pasa.Sunt OAMENII MOMENTULUI , fara scrupule, fara morala si mai ales…fara nici un pic de constiinta.
  Pai cum sa ia d-l Sculeschi copiii cu riscuri MARI din familiile biologice, cum sa cheltuie el banii pe intretinerea lor pe mosia lui (ca el asa crede) in conditiile in care cu acei bani el are de fapt TREBURI importante de facut:
  – drumuri acasa in pustie pe camp la el, cu masina directiei, pe benzina/banii si cu soferii directiei=ai statului
  -crize de isterie la orice raspuns sau sugestie din partea angajatilor care in fata lui NU au dreptul sa sesiseze adevaratele cazuri de lipsuri materiale si riscuri pt copii din familii cu conditie materiala precara. DE ce? pt ca ii da afara, le baga bete in roate in asa fel incat sa plece ei mai tarziu sau pur si simplu le zice/sugereaza ca ar face bine sa propuna spre aprobare DOAR ce spune el, nu asistentul social.Sa-l vedeti vreodata cam care e maniera lui de a vorbi cu angajatii care nu sunt pilele sau sustinatorii (pupinc..istii lui) DOAMNE….nu poti sa ti-l inchipui decat cu o mustata mica sub nas..ca…….. De unde sa stie el din birou cata saracie e acasa la oameni)..EL care are bani „castigati cinstit” cum sa isi inchipuie cam cum traiesc oamenii….EL si EA sunt rupti de realitate. Vin la serv din cu totul si cu totul alte scorpuri.Sa se iubeasca cinstit si patimas (de-a dreptul scabros, pt ca nu e un Antonio Banderas, dar se crede) si ea e un fel de Udrea, ce mai…sa isi mai rotunjeasca veniturile cu bani din licitatii de la firme..eeeeee si multe alte furturi.
  Ce pot sa le zic: Sper ca odata si-odata, sa vina ziua cand o sa platiti pt tot ce le faceti oamenilor de langa voi (familiilor voastre, angajatilor, copiilor) DOMNILOR DIRECTORI NEMAIPOMENITI SI MINUNATI SI DEOSEBITI CUM Nu a mai existat vreodata. Ups, am uitat ca d-l Sculeschi e filosof, deci ATEU. Si nici madama nu se „simte”prea bine.Pacat de barbatul pe care-l are…si de familia lui.

 10. just

  Nu stiu cum sunt altii dar………………! Citesc si sunt siderat de cata incorectitudine, in fata realitatii, transpune din ce scriu cei de mai sus. Eu propun sa facem o scurta incursiune in istoria acestei institutii, ca sa ne dam seama ca realitatea este alta.
  D-l Sculschi a preluat conducerea DGASPC in anul 2004 , si nu comentam ce s-a intamplat din1997 pana in acel moment (adica nimic care sa schimbe in bine soarta copiilor din ocrotiti), pentru ca am implica persoane care oricum nici istorie nu sunt.
  Realitatea este ca din momentul in care d-l Sculschi a preluat sefia Directiei tot sistemul s-a schimbat in mai bine . Am fost printre primele Judete din tara care a reformat sistemul tinand cont de necesitatile si dorintele pe care le au copiii si adolescenti protejati in cadrul DGASPC. Din 2004 pana in prezent s-au schimbat in bine atat de multe incat incerc sa mi le amintesc pe toate , pentru a vi le putea aduce la cunostinta si dumneavoastra celor care citesc. S-au inchis vechile centre rezidentiale de tip mamut , care gazduiau sub aspect de internat un numar foarte mare de copii, si au fost inlocuite cu apartamente si casute de tip familial, care nu gazduiesc mai mult de 9 copii sau adolescenti si in care acestia sunt ca in familie, in cadrul societatii si nu in afara ei ca pana atunci , au fost deschise centre noi in conformitatecu cerintele uniunii europene, cum ar fi centrul Maternal , centrul de Urgenta, Complex de servicii comunitare, ce stau efectiv in slujba copiilor sau familiilor defavorizate, si ca dovada a celor spuse de mine ar trebui sa intrebati copii care sunt ocrotiti in cadrul directiei. Acum, eu nu stiu daca vreti sau nu sa vedeti partile bune ale activitatii directiei dar acestea exista si sunt mai mult ca sigur ca nu au aparut din neant, ci in urma unor actiuni sustinute ale conducerii si angajatilor din acea institutie.
  Eu ca cetatean al Brailei asta vad ca se intampla acolo, si probabil ca sunt alti multi ca mine.
  Este usor sa clevetesti si sa faci rau nestiind care este realitatea de fapt, asa ca mai informati-va stimabililor inainte de a da din gura, sau pardon din mana pe tastatura.
  Va salut cu tot respectul, pe care ma indoiesc ca-l meritati.

 11. Marian Coman

  In primul rind, va multumesc tuturor pentru comentarii, pentru incurajari si pentru complimente. Apoi:
  @ irealitatea, nofun, mariansan7020 – Nu ma intereseaza viata personala a sefilor institutiilor publice din Braila. Nu ma intereseaza daca sint amanti, prieteni buni ori dusmani. Ce e important pentru mine si, cred, pentru oricare dintre noi, este ca banii publici, adica banii mei si ai vostri, sa fie cheltuiti asa cum trebuie. Salariile domnilor directori sint platite din bani publici si ma intereseaza ca activitatea lor sa fie ireprosabila. La fel si benzina, dotarile… In fond, toate cheltuielile legate de activitatea unei institutii publice. Daca vreunul dintre voi are DOVEZI (documente, imagini etc) legate de ilegalitati, mi le puteti trimite pe mail sau mi le puteti aduce la redactie. Ori puteti sesiza Politia, Parchetul, DNA-ul. Celelalte lucruri, despre cine cu cine sta pe sub birou, sunt teme care, cred, nu fac cinste niciunuia dintre noi si as prefera sa nu le abordam aici.

  @ sxn – 1. Nu am nicio chestie privata vizavi de cimpoae, in afara de acest proces care se prefigureaza si despre care am dreptul sa scriu cit vreau fiindca, slava Domnului, traim cica in democratie. 2. Aici nu este un articol de ziar, este blogul meu. Unde nu scriu articole, ci insemnari despre literatura, despre jurnalism si despre viata mea personala, dar si editorialele pe care le public in ziar. Cine vrea le citeste, cine nu, nu. Totul e gratis, oricum. Iar acest post este despre un telefon pe care l-am primit intr-o zi. La capatul celalalt al firlui era doamna director si mi-a spus ca o sa ma dea in judecata pentru ca am publicat, in ziar, un editorial. Sus ai toate link-urile necesare. In virtutea dreptului meu la libera exprimare, am considerat ca pot scrie povestea asta pe blog. Buun… Ceea ce nu inteleg este ce te deranjeaza la ceea ce am facut eu.

  @ just – eu nu contest activitatea Directiei. Este foarte posibil ca actuala conducere impreuna cu angajatii sa fi avut un parcurs fara defecte. Foarte bine. Pentru asta au fost platiti. Pentru asta sunt platiti. Asta e jobul lor. De altfel, in ceea ce am scris pina acum, nu m-am referit la felul in care a functionat Directia pina acum. Dar acum, un lucru e cert: A MURIT UN COPIL! Iar copilul care a murit, dupa trei luni de tortura, era, chipurile, monitorizat de Directie. Si desi disparuse de atita vreme impreuna cu mama sa, „specialistii” s-au rezumat, in primele zile, sa incerce sa dea singuri de urma lui. Apoi au lasat-o balta. Nu au cerut ajutorul politiei, nu au cerut ajutorul presei. Iar copilul ala a fost torturat si ucis. Despre asta e vorba. Degeaba au facut Cimpoae si Sculschi nu stiu cite lucruri in cei n ani de cind conduc directia. Alea sunt lucruri pe care TREBUIA sa le faca. Fiindca sint platiti pentru asta. Era NORMAL sa le faca. Fiindca e treaba lor. Nu-i nimic exceptional in raportul pe care mi-l prezinti tu. Sint lucruri absolut normale, executate in functie de legislatia in domeniu. Si tot NORMAL era sa salveze si viata asta. Le era in putere, nu era nimic exceptional in asta, in opinia mea. Trebuia doar sa isi faca treaba si sa aiba o buna comunicare si colaborare cu Politia. In trei luni de zile, o gaseau pe mama (orice politist din orice comuna, putea sa recunoasca dupa o fotografie figura femeii aleia) si Petrus ar fi trait si acum. Despre asta e vorba aici. Asta este punctul meu de vedere. Asa cred eu si, da, este posibil sa ma insel. Dar este dreptul meu sa gindesc si sa scriu despre asta.

 12. mariasan7020

  Domnule Coman, aveti dreptate, nu viata personala a d-lor directori intereseaza presa (posibil doar pentru can-canuri, dar povestea s-a invechit deja si pt.asa ceva) ….Poate e prea mult sa ocupam hartia de ziar cu asemenea „scene” scabroase care se intampla intre cei doi „puternici si morali”oameni cu functii publice, insa am vrut sa va spun ca astea sunt preocuparile primordiale ale d-lor directori si-atunci, „eficienta” actului de protectie a copilului cade pe ultimul loc in lista lor de „prioritati”. Plus ca, cuprinsi de multi ani (de cand s-au intalnit) de „fiorii”dragostei, posibil ca de foarte multe ori sa uite ca nu se afla in dormitorul in care se consuma „pasiunea pentru actul protectiei copilului” in spatele caruia de fapt isi ascund si justifica, multele ore petrecute impreuna (si acasa la ei si la sediul directiei). Cat priveste „dovada” despre „insusirea” de catre d-l Scule a bunurilor si a fortelor de munca (platite din banii consiliului) ce dovezi sa avem? E simplu: cateva priviri aruncate in trecere in curtea din camp a d-lui director, in cateva zile si la ore diferite si veti vedea MASINI ale DGASPC-ului stationate acolo, din simplu motiv ca, in acest rastimp, soferi si angajati de la intretinere in institutia copilului (ex: Romica-omul lui de baza), fac lucrari, amenajari si modificari in casa si-n curtea „corectului” domn director.Dumnealui nu accepta refuzuri si conditioneaza calitatea de angajat (si alte „beneficii” cu care le ia ochii sarmanilor angajati) cu executarea lucrarilor de care are el MEREU nevoie acasa/curte. Imi inchipui ca benzina/motorina care se consuma pentru astfel de deplasari (in timp ce d-l director nu da consumabile prin birouri,invocand „economia”) poate fi motiv de a se considera ca este o frauda nu? Si faptul ca acei oameni ii muncesc d-lui Sculschi in ograda si casa proprietate personala in timpul orelor de program de foarte multe ori (dar si dupa ora 4) si asta ar fi tot un abuz pe care DOMNIA sa il savarseste NU?. Culmea e ca, TOATA lumea stie asta!!! Toti sau majoritatea au/a vazut cum curtea d-lui Sculschi se transforma uneori in parc auto pt autoturismele D.G.A.S.P.C Braila, cum unii angajati ai directiei sunt platiti oficial pe stat INSA in fapt ei sunt angajatii/slugile persoanel ale d-lui director si desfasoara infinit mai putine activitati in cadrul directiei decat pe proprietatile domnului S . Eu cred ca un pic de vointa si interes ar fi de ajuns ca toate acestea(si altele) sa fie aratate in mod oficial (pentru ca de stiut se stiu, fara indoiala).D-l Sculschi nu face toate astea fara sa fie sustinut de colegi si superiori.Fara indoiala.

 13. Ashtart

  De-ar fi asta cel mai grav lucru din Romania…istoria relatata este raspandita uniform pe teritoriul tarii, pun pariu ca fiecare judet se confrunta intr-o mai mica sau mai mare masura cu aceleasi probleme.

  Free bump.

 14. mariasan7020

  Gata, a trecut furtuna? Nu se mai vede nimic la orizont? Sau, ca orice „minune” a trecut proba celor 3 zile si s-a stins flacara inainte de a incepe sa arda?!! Odata inceputa o discutie pe acest blog, nu credeti ca ar trebui macar anuntata oficial terminarea ei?! Ceva informatii, reactii?!! sau asteptam urmatorul deces (Doamne fereste)!??

 15. mariasan7020

  Doamna Cinci C..e nu mai intreprinde nici un proces nimicutza? Sau asteapta cadourile angajatilor (care desigur nu sunt obligati sa i le ofere?!).
  Pai nu mai da in judecata pe cei care nu spun cat de” minunata” si „deosebita” e ea mititica, „unica si cea mai desteapta fiinta extraordinara magna cum laudae” Ca doar a facut liceul industrial la seral si de….e merituoasa..dupa atatea activitati de adoptie in anii de glorie. Nu demult.
  Ehhh, poate asta ar trebui sa cuantifice cei care fac bilantul „marilor realizari” JUST ( in case)…..asa, sa-si pastreze scaunul cald.Sau poate si tu ai trudit laturi de d-na in acea perioada benefica si prodigioasa?!!! Poate de-asta scrii despre „realizarile” Directiunii cu tata aplomb…aaa????

+ Leave a Comment