Obiectiv Cultural – varianta on-line


Gata, suplimentul „Obiectiv Cultural” este on-line. Intra pe www.obiectivcultural.ro si poti citi primul numar, inclusiv in format pdf. Luni, 24 ianuarie, numarul 2  se va distribui gratuit impreuna cu cotidianul „Obiectiv – Vocea Brailei”. Mai jos, editorialul meu din „Obiectiv Cultural”:

Rezistenta prin cultura. Acum

Într-o ţară în care fotbalul ţine loc de religie sau cultură, într-o ţară în care religia ţine loc de politică ori de cultură, într-o ţară în care pomana ţine loc de asistenţă socială şi cultură, iar campania electorală ţine loc de pomană şi cultură, într-o ţară în care mentalul colectiv este raşchetat, tuns, frezat şi spălat până la diluare de televiziuni orwelliene din care informaţiile pleacă cu forţa şi implicaţiile unor idei delirante capabile să dezvolte deliruri în masă, în această ţară, a rezista cu fibra morală intactă pare din ce în ce mai mult o misiune aproape imposibilă, comparabilă, cred eu, cu efortul celor care, înainte de ’89, au reuşit să-şi păstreze speranţele, idealurile şi coloana vertebrală. Iar dacă atunci era imposibil să faci rezistenţă colectivă, intelectualii de azi nu mai au nici o scuză, din punctul meu de vedere, pentru lipsa de solidaritate, pentru lipsa de implicare ori pentru cedarea benevolă în faţa ispitei volatile a prezentului, în dauna valorilor fundamentale. (…)

Comentarii

comentarii

Categoria

5 Comments

Add yours
  1. john from London

    Marian e oK , avem acces si noi Diaspora? Te sfatuiesc sa implici cat mai multi tineri si promit sa va citesc!

  2. Săptămîna SF (23)

    […] 18 ianuarie Galileo. Două site-uri Mircea Pricăjan. La răscruce de profeți(i) Ana-Veronica Mircea/Veronicisme. Puterea obișnuinței CititorSF. Dreamingjewel – The Company – K. J. Parker FanSF. Impresii de lectură I Assassin CG. BD – Ianuarie 2010 #3 Dark Wolf’s Fantasy Reviews. Nominated again for the Preditors & Editors™ Readers’ Poll Marian Coman: Viața mea, poveștile mele. Obiectiv Cultural – varianta on-line […]

+ Leave a Comment