Social-democraţia lui Stancu


În timp ce ieri, PSD depunea la Senat moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, la Brăila, asistentele Spitalului Judeţean se îmbrânceau cu angajaţii firmei de pază la intrarea în Spitalul Judeţean. Motivele protestului lor nu au vreo legătură cu diminuarea de 25% impusă de guvernul Boc. Nu, oamenii au înţeles povestea asta cu criza şi faptul că toţi bugetarii suportă nebunia asta. Însă peste tăierile lui Boc, PSD Brăila şi-a trasat propriile „măsuri sociale”. Disponibilizări, tăieri de sporuri, tăieri de gărzi, tăieri. Şi, în timp ce, la Bucureşti, oamenii lui Ponta plîng pe umerii poporului hăituit de Boc, în teritoriu, Stancu – omul lui Ponta, nu? – îşi desăvîrşeşte politica. Rezultatul? Îl vedem cu toţii.

Citeşte ce au scris despre protestele de la Spitalul Judeţean colegii mei Cati Lupaşcu, Liviu G. Stan şi Cristian Robu-Corcan.

Comentarii

comentarii

Categoria

9 Comments

Add yours
 1. Marian Coman

  @ Cezar – formal, este. Fireste, nu cred ca se iubesc 🙂 . Insa fac parte din aceeasi „familie”, reprezinta – teoretic – aceeasi doctrina, acelasi partid. Unde Ponta este presedinte. Este interesant insa cum, la Braila, PSD face taman invers decit „propovaduieste” Ponta la Bucuresti.

 2. Marian

  @ I-Realitatea – Nu o sa raminem fara spital, stai linistit, chiar daca, poate, ar fi mai bine ca unele spitale sa fie inchise cu totul, iar banii irositi sa fie directionati catre anumite unitati unde serviciile medicale sa fie cu adevarat utile si performante.

  Cit despre solidarizare… nu trebuie neaparat sa fii solidar cu sistemul medical. Ci sa insistam sa se respecte legea. E vorba pur si simplu despre faptul ca directorul spitalului si Consiliul Judetean, prin onor Bunea Stancu, social-democratul lui peste, incalca niste legi cind se apuca sa taie sporuri in stinga si in dreapta. Oamenii astia, asistentii medicali, au inteles ca e criza, au inteles si au suportat taierea de 25% de care au avut parte toti bugetarii, dar nu poti sa-i umilesti, taindu-le toate sporurile, si trimitindu-i acasa, dupa o luna de munca, cu 4 – 5 milioane. Nu poti sa-i ametesti, spunind azi ca dai afara 600 de oameni, miine 450, iar peste 3 zile, 150. Asta nu e competenta, nu e politica, nu e social-democratie, nu e manageriat, nu e nimic. Este bataie de joc, e nesimtire, e dictatura, e umilinta si nu numai fata de angajatii de la Spital, ci fata de toti locuitorii orasului astuia. Fiindca eu nu as avea curaj, miine, sa ma internez in Spitalul Judetean sau sa ma dau pe mina vreunui medic ori a vreunei asistente de acolo, stiind cit stres, cita revolta si cita frustrare este acumulata acolo. Din vina cui? Din vina unui incompetent de presedinte CJ care se crede Dumnezeu, care instaleaza directori fara concurs, dupa cum s-a obisnuit sa faca partidul asta la Braila. Asta au vrut sa faca la teatru, asta fac si aici. Si nu e vorba numai de partidul asta, e vorba de toti politicienii braileni. Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este ca la Braila nu mai exista partide, nu mai exista opozitie, nu mai exista lege. Prefectul nu reactioneaza decit la presiunea strazii, iar partidele de opozitie nu misca in front fiindca toti politicienii braileni sunt in aceeasi gasca, in aceeasi retea, in aceesi masinarie, in aceeasi mafie. Singura opozitie suntem noi si voi. Citiva ziaristi, injurati, jigniti si amenintati de politicienii astia si voi, oamenii care au curajul sa deschida gura cind li se intimpla ceva, cind li se incalca drepturile. Au demonstrat-o actorii care au avut curajul sa rupa tacerea la teatru, au demonstrat-o si cadrele medicale, acum, la Spitalul Judetean.

 3. I-Realitatea

  Ai dreptate, si multumesc pentru completari! Altfel se prezinta situatia acum… vezi tu… multe posturi „mint poporul cu televizorul”. Am auzit zeci de variante legate de spital si nici macar una plauzibila. Pana la raspunsul tau.
  Poate daca nu ar mai fi dusi in eroare de publicatii si mass-media in general, populatia ar fi mai precauta cu stampila in mana.
  Pacat ca sunt foarte putini jurnalisti care au refuzat „tentatiile” unei astfel de prostitutii.

  In ceea ce priveste sistemul sanitar si eu sunt de parere ca ar trebui inchise unele spitale si poate modernizate altele. In aceslasi timp cred ca ar trebui impozitata spaga pe care o iau doctorii. Asa cum se iau tot felul de impozite pe dreptul de autor sa le impoziteze si lor operatiile. Pana la urma chirurgii in special se joaca cu corpul nostru… e opera lor de arta nu?
  Dar… ce mai este corect in tara asta. Pe zi ce trece observ ca nimic nu ma mai mira.

  In ceea ce priveste opozitia… asta nu exista! Daca ar fi existat pana acum se repeta decembrie ’89! Sau poate ca si-au dat seama si cei din opozitie ca din cacatul asta nu ne mai scoate nici dracu… vedem!

  O zi buna iti doresc!

+ Leave a Comment