Serbările Timişoreana. Concurs cu mici şi bere pentru cititorii mei din Brăila


 N-am făcut niciodată pînă acum publicitate pe blogul ăsta, dar toate lucrurile au un început . Şi cum în 33 de ani nu am reuşit să ajung la Timişoara, mă bucur că, într-o formă sau alta, vine Timişoara la Brăila. În formă lichidă, mai exact.

La sfîrşitul săptămînii ăsteia, la Brăila, vor fi Serbările Timişoreana. Trupe faine – Cargo, Zob, Holograf, Zero, Pasărea Colibri – voie bună şi, evident, multă bere.

Breasla berarilor de la Timişoreana pare foarte interesată să afle ce mai înseamnă ospitalitatea la români aşa că reprezentantul ei m-a rugat să-l ajut să caute răspunsul. No… şi aici începe concursul:

CONCURS!

Tot ce trebuie să faci este să laşi un comentariu în care să spui Ce înseamnă pentru tine ospitalitatea în ziua de azi?

Ai grijă ca adresa de email cu care comentezi sa fie validă pentru că pe acea adresă vei fi contactat.

Împreuna cu cei de la Timişoreana voi desemna 3 câştigători a cîte 5 vouchere fiecare (1 voucher reprezintă 2 mici şi o bere, mîncabili, respectiv băubilă în cadrul Serbărilor –  adică 5 beri şi 10 mici de căciulă).

Pentru a participa la concurs trebuie sa locuieşti în Brăila (sau prin împrejurimi), să ai peste 18 ani şi să poţi ajunge la evenimentul de pe Platoul Primăriei în week-endul 20 – 22 august (adică la acest final de săptămînă).

Gata!

Aştept comentariul tău. Şi nu uita că o bere cu tradiţie se bea cumpătat!

Comentarii

comentarii

Categoria

18 Comments

Add yours
 1. Alexandru Palasca

  Ce înseamnă pentru mine ospitalitatea în ziua de azi?…..Citez ,,Ospitalitatea este o trasatura caracteristica unanim recunoscuta a poporului roman. In ea se manifesta aceeasi umana deschidere spre om, aceeasi tendinta spre comuniune, care se manifesta in omenie si in dor. Ospitalitatea e omenia manifestata fata de straini. Prin ea, romanul descopera indata umanul in strain si-si descopera umanul propriu fata de straini. Prin ea, romanul depaseste granita de familie, de sat, de neam, plasandu-se in umanul pur si simplu, in umanul universal. „E suflet de om”, spune cand cel gazduit e sarac, e necajit. S-ar zice ca e o bucurie si o uimire pentru el sa descopere ca umanitatea se intinde dincolo de granitele familiei, satului, natiei proprii.,,

 2. Tudor Sergiu Andrei

  Ospitalitatea cam lipseste in ziua de azi … intr un fel exista dar este doar de fatada sa zic asa ,caci pe la spate te poate vorbi de rau sau chiar mai rau.Foarte rar mai gasesti oameni ospitalieri pentru ca aici s a cam instaurat „regimul egoist”,unde toti isi spun in cap :”de ce sa fiu bun cu ala ,atunci cand nici macar nu il cunosc ,el nu mi a dat nimic mie”,egoismul omoara multi tineri in ziua de azi ,parerea mea este ca : ospitalitatea nu este ceva care trebuie invatat ci ospitalitatea trebuie sa o simti ,sa fii bucuros atunci cand intampini un om nou si imparti ceva cu el ,poate chiar daca ai putin si imparti cu el ,acel om iti va ramane recunoscator.

 3. Turiac Ciprian

  ospitalitatea un ultim cuvant uitat intr-un dictionar prafuit pe etajera, intelesul lui pierzandu-se in timp. In Moldova ospitalitatea este cel mai des intalnita in verile ploioase si cu viituri pe principalele rauri 😀 apele aduc pestele si oamenii tuica!!!

 4. Ionut Dumitru

  Noi, brailenii, am stiut dintotdeauna ce inseamna ospitalitatea.

  Chiar si din epoca medievala, cand orasul era raia si se numea Ibrail si pana azi, Braila a fost tot timpul o gazda perfecta. Martori sunt zecile de nationalitati care aici si-au gasit casa. Toti, de la albanezi, greci, macedoneni, pana la evrei si nemti, au considerat Braila un oras primitor, perfect pentru a intemeia o familie si a porni o afacere. Altii, au apreciat Braila pentru latura sa mai boema: pentru carciumile sale renumite, pentru muzicienii sai, dar mai ales pentru ca „La noi la Braila, la tanti Elvira, usor se castiga lira”.

  Ce au gasit toti acesti oameni… greu de zis. Poate doar foarte multa ospitalitate. Si un cockteil de spirit brailean. De voie buna, de spirit glumet si de atmosfera primitoare.

  Ce inseamna pentru mine ospitalitatea? Ospitalitatea este acea clipa cand toti descoperim spiritul brailean la o bere buna, rece, perfecta la gust. O bere ca Timisoreana.

 5. Iordache Alexandru

  Ospitalitatea, da, despre asta e vorba aici…eu unu nu sunt de parere ca noi, ca romani, suntem aia foarte ospitalieri, cei mai ospitalieri sau ceva de genu: ca noi in comparatie cu alte popoare suntem mai ospitalieri. Nu! Nu cred asta pentru ca: am intalnit foarte multe cazuri, chiar la noi in tara, in Romania, cand am fost nevoit sa ciocanesc la usa cuiva in delta pentru un pat amarat, un grajd oarecare eventual, ceva…si am primit un sincer si simpatic…Nooo, nu-i nimeni acasa, un ba: date-n………de aici si vezi de treaba ta! Acum sa nu generalizam, pentru ca am intalnit si cazuri cand,da!, romanii chiar au fost ospitalieri, si asta se intampla undeva in maramures. Era cam 10-11 seara si bajbaiam cu masina in cautarea unei pensiuni dupa o zi intreaga de condus, si chiar am gasit una. Am intrat, si in ciuda orei tarzii, oamenii de acolo ne-au primit cum se cade, ne-au dat sa mancam, au gatit, am vorbit cu ei, am ras, intr-un cuvant ne am simtit bine. Facand o paralela intre cele povestite mai sus, scorul e echilibrat, dar am mai colindat pe ‘ici pe ‘colo si am intalnit oameni de treaba si mai putin de treaba. Deci chestia asta cu “ romanii sunt ospitalieri” si faze de genu nu e valabila 100%, variaza, la fel ca si in cazul altor tari pe care noi le privim putin mai sceptic din punctual asta de vedere, asa ca hai sa nu mai fim asa creduli si sa ne asezam la o bere, sa mai discutam, poate o Timisoreana .

 6. Vlad Ionut

  Ospitaliatea este o caracteristica a poporului nostru. Ospitalitatea se ofera cu dragoste. Oamenii buni ofera ospitalitate. Sunt afirmatii corecte ce stau pe buzele romanilor.

 7. Gaius

  Unii preamaresc ospitalitatea romaneasca, o mitizeaza si, mitizand-o, o transforma intr-o marca emblematica a acelui arsenal comportamental aparent pur romanesc. Altii o critica, o ridiculizeaza si o considera artificiala. Sunt doua extreme care nu pot fi impacate, dar care sugereaza ca, iata, nu putem vorbi de o ospitalitate uniforma intretesuta acelui romanism atributiv, ci mai degraba despre o ierarhie de „ospitalitati” ce variaza in functie de contextul social si istoric. Ospitalitatea se refera la primirea generoasa si cordiala a unor oaspeti in spatiul tau propriu, se refera la „a da” si „a oferi”. Dar nu spune nimic despre motivul pentru care primesti (pe cineva), dai sau oferi. Pacat ca pe zi ce trece aceasta „renumita” ospitalitate romaneasca incepe sa-si piarda din sens si menire..aceea de a te numi pur si simpul om .

 8. Alex Petras

  Ospitalitatea braileana a fost pentru mine o experienta de neuitat.

  Sunt din Mangalia de fel si la varsta de 15 ani m-am mutat aici. A 2-a zi am primit o bataie sora cu moartea (de la un grup de 10 sau mai bine de baieti mai mari) doar pentru ca eram din alta zona a tarii si pentru ca , am inteles asta mai tarziu, asa se facea „botezul”. Am avut mare noroc sa scap.

  Apoi am inteles ca trebuie sa evit „ospitalitatea” braileana … si in general trebuie sa evit „ospitalitatea” romaneasca. Dar asta este povestea mea.

  ps
  Sper sa ne vedem la Cargo cu bine … asta daca nu mai primesc o monstra de „ospitalitate” :))

 9. Alex Petras

  Asta suna a slogan … a spalat creierul .
  Dute in gara sa vezi ospitalitate, dute in aeroporturi sa vezi acolo ospitalitate sau dute la vama veche :))

 10. Alexandru Ion

  Ospitalitatea este atunci cand un strain iti bate la usa si tu, ca bun roman ce esti, il primesti cu bratele deschise, cu speranta de a scoate ceva profit. Asta e ospitalitatea romaneasca.
  Pentru mine inseamna un zambet sincer si o strangere de mana strasnica.
  ”Welcome to the Carpathian Garden” – Lăsaţi orice speranţă, voi cei ce intraţi aici !

 11. Marian

  Multumesc frumos pentru raspunsuri. Baietii de la Timisoreana le-au citit, au ales cistigatorii si au luat deja legatura cu ei. Acestia sunt: Alexandru Palasca, Tudor Sergiu Andrei si Alexandru Iordache. Zile senine tuturor.

 12. Alexandru Ion

  Credeam ca se puncteaza parerile personale, nu citate. Respectivul ar trebui sa-i dea berea Parintelui Dumitru Staniloae. Not fair.

 13. Marian Coman

  @ Alexandru Ion – 🙂 Alex, a fost alegerea celor de la Timisoreana. Personal, mi-a placut comentariul tau. Promit sa dau eu o bere daca ne-om intilni cindva. 😉

  @ Isabela – Multumesc de vizita.

 14. Alexandru Ion

  Nu-i vorba de bere, ci de principiu.
  Oricum, au fost 3 zile de care orasul nostru avea nevoie.
  Si ma bucur ca organizatorii au fost mai inspirati in alegerea trupelor decat ”alesii” nostri (vezi Anda Adam).
  Numai bine si spor la ”blogareala” !

 15. 2010 in review |

  […] Serbările Timişoreana. Concurs cu mici şi bere pentru cititorii mei din Brăila August 2010 17 comments This entry was posted in Marian Coman. Bookmark the permalink. ← 22 LikeBe the first to like this post. […]

+ Leave a Comment