Duşi cu duba


Stiti, abia astept sa treaca campania asta electorala. Sa se termine circul. Sa se risipeasca fumul. Si sa vedem ce mai e de facut. Sa vedem ce s-a distrus si ce mai poate fi reparat. De pilda, imi pare ca atit cit mai ramasese din credibilitatea presei s-a cam dus pe apa simbetei. Si ca din cauza asta, libertatea de exprimare si dreptul la informare sint in mod iremediabil viciate. Dar nu de asta voiam sa ma pling acum, fiindca, de fapt, nu asta ma mihneste cel mai tare.

In seara asta, insa, mi-a parut ca realitatea se curbeaza intr-un mod ciudat. Mi-e greu sa descriu altfel sentimentul pe care l-am simtit atunci cind am aflat ca, doar pentru ca imparteau niste manifeste, citiva tineri din Braila au fost ridicati de dupa Politiei. Nu are importanta cui si cum faceau campanie. Ma lasa rece. Intrebarea este daca-i posibil ca in Romania, in 2009, sa fii ridicat de pe strada fiindca imparti niste hirtii pe care sint scrise cuvinte? Din pacate, se pare ca da.

Detalii despre acest eveniment in editia de miine a cotidianului „Obiectiv” (pe site, inca din noaptea asta, de la 24.00). (LATER EDIT: Textul poate fi citit AICI)

Pina atunci, va recomand sa (re)vedeti asta:

Comentarii

comentarii

Categoria

4 Comments

Add yours
 1. mickelasblog

  Da, chiar daca suntem in 2009 totul este posibil .Romania este tara tuturor posibilitatilor …nu stii?
  Vor mai fi multe stiri si gesturi de genul ,deoarece intotdeauna s-a vazut oul furat de la vecin dar niciodata cireada de boi furata de cei de sus .In anul 2009 inca se mai poarta pupincurismul …:(

 2. Marian Coman

  @ mickelasblog – nu pupincurismul e problema. Daca ar fi doar asta, putin m-ar deranja. Insa mi se pare inadmisibil ca niste oameni sa fie dusi la militie… pardon, politie, fiindca impart hirtii pe care sint scrise cuvinte. Sa arestam, naibii, toti vinzatorii volanti de ziare si distribuitorii de pliante publicitare.

 3. mickelasblog

  Stii? in studentie imparteam piante cu reclama la un magazin …sexshop 😀 .Se pare ca niciodata nu m-a „arestat” nimeni .Doamne ajuta . :))
  Daca imparteau si ei asemenea fly-ere,probabil ca nu mai exista acesta,un subiect de discutie.

+ Leave a Comment