Ce a fost mai ridicol?


Ţopăiala lui Mircea Geoană?

Casele de sondare a opiniei publice?

Jurnaliştii lui peşte prăjit care încearcă să-şi găsească demnitatea pe care au călcat-o în picioare vreme de cîteva luni de zile?

Membrii de partid care au făcut noaptea trecută turul oraşelor cu steaguri şi trompete?

Iliescu vorbind despre fraudare?

Băsescu în rolul lui Sergiu Nicolaescu?

Tăcerea lui Crin Antonescu?

Comentarii

comentarii

Categoria

15 Comments

Add yours
 1. andruska

  Nu stiu ce a fost mai ridicol. Stiu insa ce va fi ridicol, sau mai exact CINE va fi ridicol.
  Va fi ridicola „rumeinia”. Dupa doua luni fara guvern, in curind nu vom mai avea nici parlament, ca va fi dizolvat. Dupa doua luni fara guvern, vor mai trece inca doua luni fara el. Dar ce-i trebuie intiiului marinar al tarii guvern sau parlament? Se descurca si singur! Eventual, o ia pe fiica-sa europarlamentara sa il ajute. Traiasca noua monarhie absolutista in Romania!
  Daca ar fi cistigat alalalt? Nici o problema, oficializam coruptia, o legalizam si terminam astfel cu toate problemele. UE nu avea ce zice, din moment ce la noi coruptia ar fi fost aprobata de lege.
  Ca atare, am avut de ales intre cancer si SIDA. A cistigat cancerul. Eu am preferat sa nu aleg intre cele doua variante. Am preferat sa traiesc.

 2. Marian Coman

  @ andruska – si eu daca am votat, inteleg ca o sa mor? Mmm? Am impresia ca metafora ta scirtziie pe undeva. Faptul ca nu ai votat, nu te scapa nici de cancer si nici de sida, zic eu. 🙂
  Dincolo de asta, Andrei, treaba mi-e clara de multa vreme. Oricine ar fi iesit presedinte, bine nu ar fi fost. Niciodata clasa politica din „rumeinia”, cum ii spui tu, nu a reusit sa faca de capul ei ceva bine pentru poporul ei. Toate realizarile postrevolutionare au fost materializate gratie presiunilor externe. De la integrari in Nato si Ue, pina la cresterea economica din anii trecuti (gratie investitiilor externe), lucrurile bune din tara asta nu pot fi atribuite vreunui guvern sau presedinte. Prin urmare, daca astept ceva bun, astept de la mediul privat, insa abia dupa ce criza va trece dincolo de granite. Presedintele, guvernele, parlamentul sint jucariile costisitoare dar absolut necesare pentru functionarea originalei democratii romanesti. Prin urmare, lasa patima de o parte si zimbeste. Ar putea fi o zi minunata daca nu ti-ar sta mintea la politica. 😉

 3. andruska

  Nu am zis ca nu as fi votat. Am zis ca vreau sa traiesc 🙂
  Desigur, avem nevoie de Parlament si de Guvern. Si de Presedinte. Ideea era tocmai asta: in conditiile in care toti sint o apa si un pamint, avem totusi nevoie de cineva care sa ne garanteze un guvern si un parlament care sa functioneze – oricit de rau ar functiona, dar sa functioneze. Imi e teama ca in situatia actuala nu vom avea nici una, nici alta 🙁
  (repet: nu ca varianta ar fi fost mai buna…)

 4. Marian Coman

  @ andruska – Prietene, platim din banii nostri o armata de parlamentari, greii partidelor politice. Noi ii platim. Si ii platim pentru a gasi o solutie. Asadar, este treaba lor sa gaseasca cit mai curind o solutie, prin negocieri, pentru o majoritate care sa dea stabilitate.
  Din fericire pentru mine, mediul privat nu mai este atit de dependent de mascarile si de suturile pe care si le dau pe sub masa si pe deasupra mesei clovnii politici.
  Revenind la comentariul tau, chiar ma intreb cine iti garantase tie un guvern care sa functioneze, cita vreme nici mesianicul Johannis nu era convins de asta, atita timp cit nu era deloc dispus sa dea din mina vrabia, pardon, scaunul de primarie de la Sibiu, pentru fotoliul de prim-ministru. Si daca el nu era convins ca marele proiect Johannis o sa functioneze, eu de ce as fi fost? 😛

 5. andruska

  Nu mi-a garantat nimeni nimic, iar de convins cu atit mai putin pot fi convins de mediul politic. Sint prea batrin pentru asta :).
  Am calculat doar probabilitatile. Strict matematic. Pur si simplu cifrele probabile in procente de a avea un guvern in varianta asta (fie ea Grivco sau whatever) erau mai mari decit cifrele probabile in varianta cealalta. Habar n-am de sansele de succes pe termen lung ale proiectului – vorbesc de sansele de a fi fost pus in aplicare.
  Acum, sa vedem. Ma astept la anticipate. Daca nu acum (in cazul in care PNL pupa iar acolo unde a scuipat) atunci peste cinci-sase luni, cind iarasi va da baselu’ PNL-ul afara. Rumeinia ramine necondusa, institutiile internationale nu vor da bani ca nu au cui… Si din pacate, mediul privat de care vorbeai (poate cu unele exceptii remarcabile) va fi la rindul lui afectat…

 6. Marian Coman

  @ andruska – Inteleg rationamentul tau si, fireste, iti respect optiunea. Din punctul meu de vedere insa, pina nu se curata de toti grangurii care fac legea in partid, as prefera ca stinga sa nu mai vina la putere in Romania. Fiindca nu uit asa usor ce au insemnat guvernarile de stinga pentru Romania si cit de mult ne-au tinut pe loc. Atit din punct de vedere economic, cit mai ales din punct de vedere al democratizarii tarii. Si am o sumedenie de exemple, atit pe plan national, cit si pe plan local legate de apucaturile ‘scorpionilor rosii’, ca sa zic asa, insa ne e locul sa le insir.
  In rest, Andrei, ti-am spus: e treaba clasei politice, pe care o platim din banii nostri (cel putin, eu imi platesc impozitele :P) sa gaseasca o solutie. Aliante, uniuni, pupaturi si scuipaturi, bla, bla, bla… n-au decit sa faca bors. Sint platiti sa gaseasca o solutie. Nu o gasesc, e simplu. Ca la afaceri: ii concediem si angajam pe altii mai priceputi. 🙂

 7. laura

  Marian, ce spui despre mafia de la stat? ce spui despre aparatul de stat supradimensionat?chiar iti place cum stau la Primarie, Cj, ADR, Prefectura, Finante, sute de fufe care plimba hartii de colo colo? chiar nu ai nimic de spus? propun o tema de controverse pe aceasta tema!!ce parere ai despre neamuri, amante, fiice, neveste , care la ora 16 pleca acasa rauri- rauri de la cladirile de pe faleza?Si acest lucru se intampla in conditiile in care in tara nu sunt bani, e greu de totsi e haos? ce parere ai despre bunastarea acestei clase favorizate?!te rog mult sa te gansdesti!

 8. Marian Coman

  @ laura – De-a lungul timpului mi-am exprimat punctul de vedere legat de sistemul bugetar si despre felul in care, „la stat” se conserva cel mai bine metehnele vechiului sistem. Si nu numai ca se conserva defectele, dar se si dezvolta. Am insa si o veste proasta, care, pe termen lung, s-ar putea sa se transforme in una buna. Anul viitor, vrei nu vrei, sistemul bugetar va trebui scuturat. Sute de mii de bugetari va trebui sa spuna ‘la revedere’ locului de munca caldut si sa intre pe piata cu adevarat concurentiala a muncii, unde competenta si nu influenta este criteriul de baza.
  Uite si citeva din textele mele legate de sistemul bugetar:
  http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/23305.html
  http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/19849.html
  http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/18668.html
  http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/14358.html
  http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/33549.html
  http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/27373.html

  @ Madi – 🙂

 9. laura

  Multumesc ,Marian!M-ai linistit!Tot sper de ani de zile intr-o schimbare mai ales ca trec anii si nu cred ca mai apuc sa vad schimbarea!

 10. laura

  apropos…de „Sute de mii de bugetari va trebui sa spuna ‘la revedere’ locului de munca caldut si sa intre pe piata cu adevarat concurentiala a muncii, unde competenta si nu influenta este criteriul de baza”…nu cred ca vor face fata vreodata pe adevarata piata a muncii.Nu au cum!Sunt obisnuiti ca sa plece de la ora 14 acasa sau in timpul programului sa se plimbe prin magazine, sau sa stea la terase…etc.si apoi ce faci cu stimulentele , bonusurile, sporurile, diversele prime false cu care s-au imbuibat ani de zile?

 11. Marian Coman

  @ laura – cu toate astea, Laura, disponibilizarile care probabil vor urma nu sint un mare motiv de bucurie. Mai putine salarii pe piata vor insemna si un consum mai mic, iar asta ii va influenta si pe cei din mediul privat, cei care au scapat de primul val de criza. Urmeaza vremuri ciudate.

+ Leave a Comment