De toamnă


Sad

 

 Nu toamna e deprimantă. Oraşul ăsta este deprimant când vine toamna. Străzile lui pustii, barurile din care studenţii au fugit la şcoală, prin alte părţi, ceasul din centru care măsoară orele nimănui, străzile umede şi goale. In serile de toamnă, oraşul ăsta e mai bătrân ca oricând. E lipsit de vlagă, pare zbârcit şi obosit. E plouat chiar şi atunci când nu plouă, şi-ţi vine să te retragi la căldură chiar dacă afară nu-i frig. Nu toamna e deprimantă. Oraşul ăsta e deprimant când vine toamna.

Comentarii

comentarii

Categoria

9 Comments

Add yours
 1. barabas

  Orasul este batrân si ma gândesc cit o sa mai tolereze lipsa de implicare a oamenilor politici de nimic care-l guverneaza.
  Oare chiar tinerii care au mai ramas nu pot darâma caruta batâna si neputincioasa a politicienilor de nimic care conduc acest oras.
  Pacat, Braila nu merita asa ceva…..

 2. laura

  …intr-adevar …orasul e trist si in letargie permanenta,de peste tot apare ca o umbra infricosatoare groaza ca aici nu se intampla nimic si ca e ata de terminat totul ca ti-e frica pana sa si mori in locul asta ..de teama ca vei fi singur chiar si pe lumea cealalta in Braila ,acest oras -cimitir!!!

 3. raluca

  E foarte frumos textul tau. Mie toamna imi place mult de tot. Toamna in Braila nu prea am prins-o da te cred pe cuvant. Asa ca daca vrei poti veni sa vezi toamna in Bucuresti, da sa stii ca uneori e la fel de deprimanta:(

 4. Marian Coman

  @ barabas – Nu, barabas. Tinerii nu or sa rastoarne caruta oamenilor politici. Fiindca tinerii de buna credinta si cu bun simt nu se amesteca in mocirla. Este sub demnitatea lor. Iar cei fara demnitate, care aleg sa intre in politica or sa fie mereu obedienti baronilor politici si, in final, or sa le copie comportamentul. Cred ca spiritul civic al tinerilor si credinta ca pot schimba ceva in Romania prin implicare in politica a murit la noi in tara odata cu mineriada care a ras Piata Universitatii, in anii ’90.

  @ laura – Da… E pacat ca ajungem sa vedem lucrurile in felul asta, nu?

  @ raluca – si mie imi place toamna. Insa nu la Braila. Sper sa ajung la Bucuresti cindva, spre sfirsitul acestei luni. O sa dau un semn. Multzam fain pentru comentariu si invitatie 😉

 5. barabas

  Poate ca ai dreptate……insa mizeia umana nu poate fii indepartata decit prin extirpare totala.
  In privinta tinerilor de buna credinta care nu vor sa se amestece in mocirla demnitarilor mi se pare rauvoitoare.
  Numai generatia tânara poate schimba ceva.
  Mentalitatea comunista nu poate fii indepartata in 5-10 ani, insa generatia tânara poate ajuta la scimbarea ei prin impunere.

 6. barabas

  Toamnele la Braila au fost din totdeuna frumoase, mi-ar place sa merg in Gradina publica, prin frunzele aramii cazute , sa aud fâshâitul acestora sub târâshul pasilor mei, sa simt in nari mirosul dulcea-l Dunarii……. Oh, ce vremuri frumoase….
  Profitati de aceste zile….

 7. Marian Coman

  @ barabas – Si eu sint de parere ca doar tinerii ar putea schimba ceva. Problema este, atit cit reusesc sa iau pulsul acestei generatii – din care nu ma exclud – ca tinerii capabili, in marea lor parte, sint scirbiti, dezamagiti sau neinteresati de politica. Si fara chef sa se implice in aceasta poveste.

 8. Taipa

  Braila e trista pentru ca saraca. Nu e toamna si nu e ploaie ce vedem ci sunt lacrimile de tristetze ale orasului cu pensionari. Plange dupa tinerii plecatzi sa studieze in alte orase (mari centre universitare) sau sa munceasca in alte tzari…Pacat! Ar fi putut fi mai frumos

+ Leave a Comment