Se lucrează


Adică m-am apucat să mai schimb faţa blogului, chit că scriu destul de rar. Sper să vă fie de folos paginile noi şi mai sper ca în curînd, după ce termin cu amenajarea „casei”, să poposesc mai des pe aici. Pînă atunci… se lucrează.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. Costi

  Bravo, Marian, este bine organizat blogul. Informatia e usor accesibila si in doar citeva minute un cititor isi poate face o idee foarte rotunda despre tine. Felicitari!

 2. rrimuna

  „o idee foarte rotundă”, i-auzi.

  De idei nu ştiam că pot fi rotunde. Şi nici de superlativul lui „rotund” n-am auzit. Marian, eşti un semizeu, induci idei foarte rotunde. Mă înclin, zic. :))

 3. Costi

  @rrimuna: in primul rind trebuie sa scriu doua cuvinte despre aceasta trasatura a romanilor, de a-i corecta pe cei din jur indiferent de situatie, ori context. Nu am remarcat ca acest post si „discutia” generata de el sa aibe caracter academic ori literar. E mai mult ca o sueta cu Marian si prietenii sai, la o cafea virtuala.
  Cred ca daca te-ai afla intr-o cafenea reala cu Marian si niste prieteni de-ai lui nu te-ai apuca sa-i corectezi prietenii in mijlocul discutiei pentru greselile pe care le-ar face acestia, ori pe care crezi ca le-au facut.

  Problema de fond acum — „rotund” nu inseamna „cerc” ori „sfera”. Cuvintul „rotund” califica forma unui obiect, caz in care vorbim de cercuri si sfere, si automat de perfectiunea acestor forme. Dar este singurul caz in care putem asocia „rotund” cu perfectiunea si deci nu putem folosi superlativul.
  „Rotund” insa poate vorbi si de forma unui loc (dealuri, coline, etc), caz in care „rotund” inseamna ca este o forma fara muchii sau colturi, deci departe de ideea de perfectiune. Geometric, in acest caz avem imperfectiune in forma.
  Apoi rotund mai poate califica forma unei fiinte umane, ori a unui animal, etc, si in fine putem folosi cuvintul si pentru notiuni abstracte, gen sume, cantitati, concepte, etc, caz in care „rotund” inseamna intreg, complet, ori aproape complet. Nu toate notiunile abstracte implica perfectiunea si atunci se poate folosi superlativul.

  Ori pur si simplu poti s-o iei ca pe o licenta literara.

  In fine, o discutie ca asta poate duce la definiri, redefiniri si interpretari la infinit. Insa cum eu sint la o cafea virtuala in casa lui Marian, nu vreau sa-i stric placerea nici lui, nici celorlalti vizitatori, asa ca o sa consider discutia incheiata.

 4. Marian Coman

  @ Costi – Multumesc frumos. Fii pe pace. Miruna e circotasa. Dar e fata de treaba 🙂

  @ rrimuna – mai, mai.

  @ alter ego – aaa… pai cam asta era noul design. Mai am de pus niste pagini si niste mici informatii, dar inca n-am avut vreme. Multzam pentru vizita.

+ Leave a Comment