Mesterul Manole lucreaza la APIA Braila


Mai mult de 8 miliarde de lei s-au bagat in amenajarea sediului APIA din Palatul Agriculturii. S-au bagat e un fel de a spune. Fiindca banii aia s-au tocat. S-au dat, s-au aruncat, s-au frecat. Apoi s-au spalat cu apa de ploaie.
O investitie de miliarde realizata fara nici un fel de responsabilitate fata de banul public se duce pe apa sambetei fiindca manevrele prin care se storc bani de la buget sint atit de meschine incit nu mai tin cont de nimic.
Pe scurt, sediul APIA se afla la ultimul etaj al Palatului Agriculturii si, in ciuda evidentei faptului ca acoperisul centenar al cladirii arata ca o bucata de svaiter, toti cei implicati in amenajarea birourilor Agentiei s-au incapatinat sa cheltuie cele peste 8 miliarde pina la ultimul leut. La faptul ca prima ploaie avea sa dizolve tavanele false si peretii de rigips, ca infiltratiile aveau sa prajeasca reteaua electrica si sa umfle parchetul pare sa nu se fi gandit nimeni. Pare doar. Fiindca ma indoiesc ca vreunul dintre cei care s-au jucat astfel cu banul public si-ar fi amenajat casele in acest mod daca n-ar fi avut acoperis. Dar cand proiectul este realizat de firma mamei uneia dintre angajatii APIA, angajata care il are ca subordonat pe sotul fostei directoare a Agentiei – in functie la data la care a demarat afacerea, cand firma care executa lucrarea este cea la care actionar este presedintele CJ, cand organigrama institutiei este parazitata de familii si clanuri intregi, sa te joci de-a mesterul Manole in cladirea din centrul Brailei, pe cheltuiala fraierilor de contribuabili, nu-i o mare scofala.
Insa ceea ce este absolut revoltator este faptul ca dupa ce subiectul a tinut prima pagina a presei locale, niciuna dintre autoritatile locale nu a scos vreun cuvant pe aceasta tema. Ma gandeam, apropo de controversele care il vizau pe noul prefect, la faptul ca ar fi fost un bun prilej sa-si exprime o pozitie transanta pe acest subiect fiindca – nu-i asa? – este reprezentantul Guvernului in teritoriu. Alo! Doamna Alexandru, ce parere are Guvernul Romaniei despre faptul ca, la Braila, pe vreme de criza, se arunca cu miliarde pe fereastra? Probabil ca ati face bine sa-l intrebati pe domnul consilier psiholog ministru de judet Stancu ce sa raspundeti. Sper sa nu va injure. Fiindca pe mine sigur ma va injura.

Comentarii

comentarii

+ There are no comments

Add yours