N-am murit


N-am murit, da’ nici mult nu mai am daca o mai tin asa. M-am intors din concediu de o gramada de vreme, dar cum se intimpla ca atunci cind vine unul, sa plece altul, si cum cineva trebuie sa le tina locul alora care pleaca, m-am trezit ca sint si eu cineva la mine la serviciu. Adica cinevaul ala care tre’ sa stea de dimineata pina seara la redactie.

In concediu a fost super, n-am chef sa va povestesc, am umblat toata tara, iar citeva poze gasiti pe blogul Ralucai, uite aici. Daca mai scormoniti pe blogul ei, aflati si care a fost traseul, dar si ca atunci cind ea s-a intors din vacanta a aflat ca postul de radio la care lucra se desfiinteaza. Nu o sa aflati ca era sa ramin sinistrat in Putna si ca doar o ora si jumatate m-au salvat de o prelungire nedorita de concediu printre ape. Bonus o sa va sfatuiesc sa nu va treziti la 6 dimineata pentru a merge la Tirgul de fete de pe muntele Gaina, fiindca nu o sa gasiti acolo decit un veritabil Woodstock al manelelor. Si gata cu concediul. Ce-i frumos prefer sa pastrez pentru mine, iar concediul a fost frumos.

Acum alte noutati vechi:

* am fost o zi in tabara Atlantykron, pe insula de linga Capidava. O lansare, autografe, discutii faine pe o paturica mai mult sau mai putin rotunda. Am fost intiia oara la Capidava in 1993 si am batut insula aia citiva ani la rind. Am amintiri tare faine de acolo si, plimbindu-ma acum printre salcii, ma lovise un soi de nostalgie si o fobie ciudata legata de trecerea timpului. Am revazut oameni cu care nu m-am intilnit de ani de zile si mi-au parut acum imbatriniti, cum poate le-am parut si eu lor… Mai, ce tot zic eu aici? A fost dragutz pe insula si ma gindesc la faptul ca as putea sa stau mai multe zile anul viitor. Uite-aci cit de frumos vorbeste Sebastian Corn despre tot ce se intimpla in locul cu pricina. Iar aici un articol al lui Michael Haulica din “Observator Cultural”.  

* Luciat scrie aici tare misto despre “Misery”, una dintre cartile mele preferate din tot ce a scris King. Parca a stiut, zau, ca altfel nu inteleg ce caut eu in cronica ei. 🙂

* Iar Horia Nicola Ursu a fost invitat sa scrie pe blogul lui Jeff Vandermeer. Care Jeff Vandermeer vine in septembrie in Romania pentru a-si lansa ultima antologie in Satu Mare si Timisoara. Asa ca daca sinteti prin/ din zona interesati-va ce, cum, unde si cind si mergeti la lansari. O sa cunoasteti niste oameni faini, basca puteti pune mina pe o carte despre care Horia-mi spune ca-i faina. Mie mi-e ciuda ca stau in partea astalalta de tara si ca nu am cum sa ajung. Si nici nu am reusit sa-l conving pe Horia sa il plimbe pe Jeff prin Romania pina mai aproape de Braigal.

Aaaa… Gata, nu mai zic nimic. Va las cu clipul de promovare a antologiei cu pricina, “The New Weird” pe numele ei:

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. voicunike

  Welcome back finule!Asa a fost sa fie cu lansarea departe de Muntenia,dar totul spre bine voi beneficia de un exemplar semnat de autor.

 2. Catalin Sandu

  Bine te-ai intors, amice! Ca un facut, vad ca ultimul tau post se cheama “N-am murit”. Iar cel al lui Michael Haulica poarta numele “Sunt OK”. Initial m-am intrebat oare ce plaga a-nceput sa bintuie printre scriitorii din Romania. 🙂

 3. împricinatul de corn, adică eu însumi

  maitre! cel mai rău îmi pare că nu ne-am văzut pe insulă! mda. poate data viitoare.

 4. Marian Coman

  @ Corn – Si mie imi pare rau ca nu ne-am gasit. De altfel, chiar rideam cu Banutza ca ati fugit toti chiar inainte sa ajung eu acolo. Pe Don Simon, de pilda, l-am prins asa, vreo 59 de secunde.

 5. Marian Coman

  @ ionutz – :)) Ehee… Cite a vazut insula aia, saraca… Ma mir ca nu s-a scufundat inca. Sau ma asteapta taman pe mine ca sa faca gestul asta de profunda recunostinta fata de tulburatii care i-au stricat de-a lungul vremii linistea 🙂

+ Leave a Comment