Si restul e tacere


Nu vi se pare ciudata linistea de dupa alegeri? Generalul Badalan, cu discursul lui acid si plin de imagini funebre, a amutit. Dupa un tirg aproape absurd cu social-democratii, versiunea locala a partidului lui Boc s-a intors cu fata la perete si tace. A tacut, morocanos, si Cibu, invinsul, iar tabara liberala a mai dat de doua ori din cioc doar cind, levitind pe deasupra cuibului, Diana Tusa a aruncat cu oua clocite in greii partidului. Liniste si la PRM-istii bucurosi ca au scapat fara sanctiuni, dar si fara banii lui Mihai Danut, amutit si el dupa alegerile care i-au aruncat, verde-n fata, realitatea.
Liniste. Trei saptamini de liniste. Fara ifosele Danielei Vasioiu, fara discursul pe note inalte al Simonei Draghincescu, fara tonurile de bariton de cartier ale lui Gheorghe Chiru, fara show-urile de stand-up comedy ale lui Tilea aflat in cautarea umanitatii. Liniste. Liniste si de la centru. Toti parlamentarii aia parasutati acum patru ani, tac in cor, p-acolo pa unde i-a prins linistea. Pa la Bucuresti. Gabriel Sandu tace discret, Buruiana tace tateste – nu vi se pare ca si cind tace, pare ca tipa? – iar Alin Teodorescu tace si face. Face pa dracu. In fond, in paranteza fie spus, Teodorescu e ala care a zis cu un tupeu aproape mitocanesc, de cite ori a fost intrebat, ca n-a facut nimic pentru Braila. Restul n-au zis, dar, pare-mi-se, tot nimic n-au facut. Si-am inchis paranteza.
Si fiindca vorbeam de Teodorescu, galagie pare a fi doar la invingatori. Cistigatori si la primarie, si la Consiliul Judetean, social-democratii se simt pe cai mari. Transeaza, proiecteaza, dicteaza impart, despart, discuta, imputa. In orasul incins doar de soare, efervescenta rosie sfiriie ca o picatura de apa pe un drajeu de calciu Sandoz si, chiar daca liderii PSD ar spune ca planifica sa arunce in aer Braila, nu ar fi nimeni care sa-i traga mai mult sau mai putin discret de mineca. Intr-o Braila fara opozitie, linistea-mi pare un zgomot amenintator.

Comentarii

comentarii

+ There are no comments

Add yours