Cei care stau bine pe cascaval


Nu stiu ce mi-a venit cu titlul asta. Ma gindeam la felul in care s-a impartit cascavalul dupa alegerile locale, la felul in care se spala dreapta cu stinga si la cit de dezamagiti se simt, probabil, cei care au votat PDL gindindu-se ca, in acest fel, voteaza impotriva PSD.
In fond, din punctul meu de vedere, intelegerea dintre PSD si PDL este inca o dovada venita sa demonstreze lipsa de respect a politicienilor locali fata de cei care le-au dat votul. Sa ajungi in micul parlament local dupa ce ai luat voturi fiind pe lista unui partid de dreapta si apoi sa bati palma cu Simionescu, unul dintre cei 322 de parlamentari care ti-au suspendat presedintele, ei bine, asta-mi pare curvasareala politica si dispret fata de alegatori. Sa-l vada alegatorii tai pe Geoana tipind pe toate posturile de televiziune ca obiectivul PSD este acela de a-i izola pe democrati-liberali, iar tu sa-i iei tandru de o aripa si sa-i faci viceprimari si vicepresedinti de CJ, ei bine, asta-mi pare curvasareala politica si dispret fata de alegatori. Cum tot curvasareala politica mi s-a parut si ultima parte a campaniei electorale a fostului primar Cibu, care se plimba la brat cu Daniela Vasioiu, asta dupa ce, cu putina vreme inainte, se porcaisera unul pe altul ca la usa cortului. Ce vreau sa spun – oare pentru a cita oara? – este ca, din nefericire, mai nimic nu-i diferentiaza pe politicienii locali. Lipsiti de verticalitate, lipsiti de doctrina si capabili de orice compromis, oamenii politici braileni au reusit sa-i scirbeasca atit de tare pe alegatori, incit au adus orasul pe primul loc in topul celei mai slabe prezente la vot, dupa Bucuresti, in al doilea tur de scrutin.
Asa stind lucrurile, ma intreb ce gust o fi avind victoria, atunci cind stii ca ai fost votat de doar 20% dintre braileni. Desi, sint convins, intrebarea asta nu-i framinta pe politicieni. Fiindca ei stau bine pe cascaval.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. Capello

  hai mai, eu chiar sper ca e un lucru bun, ce vroiai, sa inceapa iar sa se certe si sa nu voteze nimeni pentru nimic? 🙂 (va fi asa la bucuresti si o sa vezi ce rau va fi cu dl sarpe primar 🙁 )

  macar acum ca s-au impacat pe moment, nu vor avea scuze daca nu vor face iarasi nimic bun 🙂

 2. Marian Coman

  @ Capello – Crezi ca scuze le trebuie lor? L-ai auzit pe vreunul scuzindu-se, la Braila, pentru ca nu a facut nimic? Capello, daca s-au impacat, daca se inteleg atit de bine, daca nu conteaza pentru ei nici un fel de doctrina, daca nu conteaza nici ce zic aia de la Bucuresti cind traseaza interesele partidului, daca nu conteaza ce gindesc alegatorii care i-au trimis in posturi ori s-au saturat sa-i voteze, daca toate astea nu conteaza, de ce Dumnezeu sint in partide diferite? Stii de ce? Ca sa te prosteasca. Pe tine, pe mine si pe altii ca noi. In fond, doar cascavalul ii intereseaza, stii bine. Asta-i singura doctrina pe care ei o stiu. Tu crezi ca-i un lucru bun un consiliu local si un consiliu judetean fara opozitie, consilii in care baietii si-au impartit toate posturile ca pe cascaval? Da, e adevarat, nu or sa se certe. Or sa faca treaba in liniste si pace. Si o sa vedem, poate, si firmele cui vor face treaba.

 3. olazar

  mi s-a parut mie sau ai dat un interviu pe radio guerilla azi,23, la emisiunea lui mihaiu?…ai fost revoltat…adica asta se simtea din discurs… si asteptam sa fii mai rau cu marlanii dar nu-i bai. ai fost ok.

 4. Capello

  @Marian , cum la mult mai bine nu sper in urmatorii 10-20ani 😀 , ma multumesc cu ce a iesit acum 🙂 la noi in politica oricum nu exista opozitie, este opozitie doar pana ce ii „ofera” ce doreste
  oricum multi politicieni se inteleg pe ascuns, si se cearta la TV, macar acum sper sa fie mai bine

  semnat
  optimistul din mine 😀

+ Leave a Comment