Pe cine as vota


In ultimul meu text publicat in acest colt de pagina, in urma cu o saptamina, am facut o greseala si trebuie sa recunosc asta, cu atit mai mult cu cit editorialul cu pricina a nascut dispute aprinse pe site-ul ziarului. Pe scurt, ideea textului meu era aceea ca, din pacate, nici unul dintre candidatii pentru Primaria Brailei nu mi se pare suficient de credibil, de pregatit ori de bine intentionat pentru a ocupa fotoliul din Palatul Administrativ. Si ca, prin urmare, nu o sa-l votez pe nici unul din cei 14 candidati. Greseala mea a constat in faptul ca am omis sa-l mentionez in text pe candidatul PSD Aurel Simionescu si s-ar fi putut intelege astfel ca il prefer pe fostul presedinte de CJ in cursa pentru Primarie. Doamne fereste! Din punctul meu de vedere, unei persoane care a incercat sa-si fundamenteze o cariera politica inainte de ’89, ar trebui sa-i fie interzis sa aspire la o demnitate publica in prezent. Din punctul meu de vedere, o persoana in mandatul careia s-au pierdut 1.000 de hectare de teren din administrarea judetului Braila nu ar mai trebui sa aspire la o functie unde sa lucreze in interesele Brailei, fiindca, mi-e clar, este incapabila sa vada interesele cu pricina. Din punctul meu de vedere, o “personalitate politica” crescuta la umbra lui Anton Lungu si altoita cu spiritul lui Gheorghe Bunea Stancu nu ar trebui sa aiba ocazia sa candideze din partea celui mai puternic partid de stinga din Romania. Din punctul meu de vedere, un om care se vrea primar si care, spre exemplu, vede ca solutie pentru rezolvarea problemei scuterelor exilarea conducatorilor de mopede pe o straduta de la marginea orasului, sa ma scuzati, dar este aerian cu totul. In fine, acestea sint doar punctele mele de vedere, fiecare e liber sa gindeasca si sa faca ce doreste, inclusiv sa-l voteze pe Simionescu sau pe oricare dintre cei 14 candidati pe care, cum am spus, eu nu o sa-i votez. Sau o sa-i votez pe toti, pe acelasi buletin de vot.
Am fost intrebat cu cine altcineva as vota, daca ar fi sa aleg eu un candidat, asa, dintre toti brailenii pe care-i cunosc. Ei bine, as vota un tinar capabil sa puna in practica o viziune, as vota un politician care nu crede ca daca a platit pentru publicitate electorala intr-un ziar a cumparat si constiintele jurnalistilor, as vota pe cineva care sa prezinte macar un proiect concret de interes major pentru braileni, nu vorbe in vint si gogomanii fantastice, as vota pe cineva ancorat in realitate, care sa stie macar cam cit de mare sau de mic este bugetul orasului si care sa poata spune cum va directiona banii in urmatorii ani, as vota pe cineva care sa fie in stare sa adune in jurul lui o echipa de profesionisti. As vota un liberal brailean ca Ionut Popescu, fostul ministru al Finantelor, as vota, poate, chiar si un pesedist ca Mihai Tudose. Si… cam atit. Lista, din pacate, e scurta si nu-i perfecta, dar nu-i vina mea ori a celorlalti alegatori braileni ca lucrurile stau in felul asta.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
  1. ecaterina

    pai pe cine sa votam daca nu vrem de loc sa mai iasa csc-u? pur si simplu nu vrem sa iasa csc ca ne-am saturat de sacrificiile lui pt oras si de felul cum a furat si speram sa fure altii (da mai cu bun simt…). nu-l mai vreau pe cibu in veci vecilor nu v-ati saturat fratilor de el?

+ Leave a Comment