Nu-i votez si gata!


Nu, nu o sa votez cu Cibu. Mi se pare ca puterea l-a luat de cap si ca s-a inconjurat de oameni fara valoare. A pastrat in Primarie un sistem plin de cumetrii si interese care sug seva orasului de mai bine de un deceniu. In plus, cred ca putea face mai multe in patru ani si ca nu a facut.
Nu, nici cu Vasioiu nu o sa votez. Am fost dezamagit de felul in care a mintit, ascunzind faptul ca a fost angajata la firma fostului prefect PSD. Cred, de asemenea, ca putea face ceva mai mult pentru oras in vremea in care a ocupat functia de viceprimar, abordind o atitudine constructiva si mai cred ca atunci cind a ramas fara atributii ar fi trebuit sa-si dea demisia, nu sa incaseze un salariu pentru care nu muncea.
Nu, nici Lucian Tilea nu este o solutie din punctul meu de vedere. Declaratiile fanteziste din primii ani de mandat – lalelele din Olanda, baza NATO de la Braila, va amintiti, nu? – sint lucruri care l-au decredibilizat in ochii mei. Nu-l votez si gata!
Pe numele lui Mihai Danut nu o sa pun stampila in veci. In primul rind fiindca nu am incredere in masonii braileni ce au transformat un cod al valorii intr-o gasca in care se rezolva probleme si se negociaza afaceri. Apoi fiindca viseaza, asemeni lui Tilea, cai verzi pe pereti, comparind Braila cu insula Creta, incercind sa demonstreze – Dumnezeule, imi vine iarasi sa rid – ca intre insula inconjurata de cea mai limpede mare din lume, insula pe care se afla un sit arheologic cu monumente vechi de mii de ani, din vremea civilizatiei miceniene si orasul sau natal, Braila, nu-i mare diferenta, ba, daca ar sta sa se gindeasca si sa-si imagineze vreo doua-trei povesti cu Terente si Codin, le-ar da lectii de turism cretanilor.
Cu Ionel Alexandru de la PNG nu votez dintr-o gramada de motive, primul fiind acela ca un fost profesor a ajuns sa se gudure la picioarele magnatului Becali. Deci, nu-l votez, sa fie sanatos!
Simona Draghincescu? O fi simpatica, nu zic nu, dar nici macar ea nu crede ca o sa ajunga primar. Ba inca, defilind la umbra unui partid fantoma, candidatura ei imi pare un pic sinistra. Dar lipsa unui proiect serios pe care sa-l prezinte pentru Braila, in afara de rafuiala personala cu Cibu si de lupta pentru scaunul de la Piete, ma face sa nu-i acord credit.
Badalan? Cu tot respectul pe care il port unui om care tocmai si-a pierdut tatal, trebuie sa spun ca nu o sa-l votez. Asta pentru ca o lunga perioada de timp, Armata a fost locul din care banii publici s-au muls cel mai usor, iar domnul general, sint convins, stia ce se intimpla. Iar daca nu stia, foarte rau: nu as vrea ca la conducerea Primariei sa se afle un domn care nu stie ce se intimpla cu banii contribuabililor. In plus, tovarasia cu politicianul Sabau ii stirbeste, in fata mea, din credibilitate.
Nita? Nu stiu mare lucru despre Nita. O fi un om de afaceri prosper, habar n-am. Mie imi pare un fanfaron cu bani, care de-abia leaga doua cuvinte. Nu-l votez. La revedere, drum bun!
Mai sint citiva, la rubrica „si altii”, iar seful lor pare a fi Obreja, de la PC. In primul rind n-as vota omul conservatorilor, nici daca ar ploua cu conserve, iar in al doilea rind nu-l votez pe Obreja fiindca ma enerveaza cei care candideaza doar pentru a trage nu stiu ce lista dupa ei ori pentru a face jocul unor contracandidati, imprastiind voturile. De ceilalti, candidatul PIN ori PER, nici nu mai pomenesc, fiindca nu am la indemina lista cu numele alergatorilor spre fotoliul de primar: sa-i voteze cineva care isi aminteste macar cum ii cheama.
Bun. Deci nu votez pe nimeni. Ce inseamna asta? Ca, din punctul meu de vedere, la Braila, clasa politica e formata din oameni care nu merita votul meu. Problema nu este ca nu o sa-i votez eu, ci ca absenteismul o sa fie foarte ridicat si ca, prin urmare, o minoritate din ce in ce mai mica de votanti o sa aleaga destinul majoritatii. E o democratie pe dos pe care ne-o fabrica, incetul cu incetul, o gasculita de oameni destepti, in jurul careia s-au adunat toti cei pentru care pofta de putere si de bani e un caz patologic.

 

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. silvi

  aude cienva concertul de pe faleza? cine ne-a transformat intr-un oras de manelisti din prima ” distractie” electorala? ps duminica, 18.05 ora 20.30
  si cine le da voie sa-si faca reclama cu multi decibeli sambata si duminca dimineata la ora 8?
  sunt atat de tonti ca nici nu le pasa ca nu se intelege macar pentru cine fac reclama!

 2. Capello

  Dar nu ai zis nimic de Simionescu 🙂

  Si eu am cam aceleasi pareri ca si tine, stau si ma gandesc pe cine sa votez, si nu stiu ce rau mai mic sa aleg, pentru ca vreau sa votez, trebuie sa ma implic macar cu un vot

+ Leave a Comment