PDL Braila. Razboiul rece


Ca mariajul dintre liberal-democrati si democrati ascunde in el tensiuni de neimaginat e lucru stiut, oricit se straduiesc reprezentantii PDL sa pastreze aparentele unei masinarii omogene si invincibile. Iar incordarile si scrisnetele de dinti sint mai vizibile la Braila decit in alta parte, aici, unde filiala PDL continua, la aproape trei luni de la constituirea partidului, sa aiba o conducere incerta, aici, unde numele vehiculate drept lider de formatiune s-au tot schimbat pina cind varianta oficiala a devenit aceea ca se asteapta rezultatele unui sondaj si, in functie de acestea, se stabileste si persoana care preia fotoliul de presedinte. Ei bine, zilele trecute, rezultatele sondajului au venit, insa misterul ce ascunde in ceata virful piramidei democrat-liberale nu a fost spulberat. Rezultatele sondajului nu au fost facute publice, ba, mai mult, din cite se pare, nici macar liderii fostului PLD nu au acces la documentele cu pricina. Razboiul rece dintre aripa Sabau si familia Vasioiu tinde sa se incalzeasca, spun unele surse, si pe fondul pretentiilor, de altfel legitime, ale fostilor liberali de a se instala in sediul democratilor din Bariera Calarasi. Dragoste cu nabadai, cum ar veni.

E imposibil de prevazut cum se va transa conflictul mut din sinul PDL, insa e clar faptul ca democrat-liberalii braileni sint total nepregatiti pentru campania electorala care bate la usa, cu atit mai mult cu cit cei implicati in joc sint nesiguri ca aceasta ii va prinde sau nu pe pozitii care le vor aduce un loc eligibil la alegeri. Adica un post de consilier, primar, presedinte de CJ, deputat ori senator. Adica un ciolanas de ros.

Sint de parere ca solutia problemei democrat-liberale ar putea fi in hirtiile in care sint trecute rezultatele sondajului despre care vorbeam ceva mai sus, dar tacerea suspecta ce inconjoara acest subiect imi spune ca persoana evidentiata de sondajul cu pricina nu impaca nici pe departe orgoliile monumentale si foamea de putere ce tin loc de strategie politica in ambele factiuni democrat-liberale brailene.

Comentarii

comentarii

+ There are no comments

Add yours