Doua pericole. Doua angoase politice


Nu pot sa va ascund faptul ca ma bucur enorm fiindca partide ca PRM sau PNG nu au reusit sa obtina suficiente voturi pentru a-si trimite buruienile in Parlamentul European. Ma bucur, mama… cit ma bucur. Dar cu cit ma bucur mai mult, cu atit imi incolteste un gind care nu-mi da pace si care-mi picura stropi reci pe spinare. Un gind cu doua frici ascunse in el. Doua angoase politice.
Aidoma sobolanilor de pe o corabie gata sa se scufunde, animalele politice din partidele amenintate cu disolutia simt pericolul si incearca sa-si scape pielea. Tentatia migratiei, principala boala a politichiei romanesti va defini, indraznesc sa cred, acest sfirsit de an si inceputul anului urmator.
In fond, avantajul existentei PNG si PRM era, pentru mine, acela ca aveam idee cam pe unde se afla cei care imbratiseaza doctrinele extremiste. De acum insa, ei vor fi peste tot. Sau peste tot pe unde vor prinde loc. Peste tot pe unde vor fi primiti. Si, slava Domnului, PD, PNL, PSD si PLD au nevoie, toate, de citi mai multi prieteni in Parlament. Fie ei si prieteni de conjunctura.
Cel de-al doilea lucru de care mi-e teama este transformarea democratilor intr-un PSD reinventat. Deja bine-cunoscutele apucaturi ale reprezentantilor social-democratilor din perioada de glorie a lui Adrian Nastase devin vizibile. Mai ales in teritoriu. Aici unde lideri de partid de talia deputatului Vasioiu refuza sa vorbeasca cu presa neobedienta ori isi amaneteaza jurnalisti care defileaza cu fulare portocalii la git pe la intilnirile partidului. Aici unde sefa ISJ isi ia concedii medicale dupa concedii medicale pentru a nu fi demisa, asta dupa ce a aruncat in haos tot invatamintul brailean.
Faptul ca Partidul Democrat va cistiga alegerile viitoare devine din ce in ce mai clar. Ramine insa de vazut daca ceva-ceva se va schimba si in interiorul clasei politice, asa cum s-a schimbat in rindul electoratului, care si-a cristalizat viziunea asupra a ceea ce trebuie sa devina Romania, fiind gata sa elimine de pe scena actori de tipul PNG ori PRM.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours

+ Leave a Comment