Am dat cu subsemnatul


gheorghe-caruz_porci.jpg

Azi am fost la Politie, impreuna cu avocatul, in biroul unui subinspector foarte amabil. Am dat o declaratie legata de articolele publicate in ziar, cele referitoare la mirosul de fecale de porci care ne-a incins atmosfera toata vara. E ciudat cum, in loc sa raspunda intrebarilor autoritatilor cel responsabil de disconfortul brailenilor, am ajuns sa fim audiati noi, jurnalistii. Pe scurt, am inteles din plingerea depusa de Gheorghe Caruz impotriva mea si a altor colegi faptul ca dumnealui are impresia ca exista o conspiratie menita sa-i terfeleasca imaginea. El sustine ca a fost insultat si calomniat de jurnalisti si ca articolele aparute in ziarul „Obiectiv” sint atacuri gratuite.

Marfa!

Ce fain e la noi, la Romania, ca avem in Codul Penal insulta si calomnia, dar ca nu exista o pedeapsa penala pentru cei care otravesc un oras intreg, depasind de citeva ori emisiile de amoniac permise de lege. Despre limitele bunului simt nu putem vorbi, avind in vedere ca discutam despre porci.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. ok

  Se pare ca articolele publicate si opiniile brailenilor au inceput sa aiba efecte. Nu cred ca s-ar fi deranjat Caruz cu reclamatii daca nu se simtea amenintat la buzunar si afaceri.
  Poate ar trebui cooptate in aceasta campanie firme concurente si partide politice care sa aibe ca rezultat interzicerea cresterii animalelor in oras, indiferent ca este vorba de o societate sau de o persoana fizica. Si aici nu e vorba numai de porci, ci si de vaci, cai, pasari.
  Ce partid politic ar refuza sa voteze o hotarire a CLM pe aceasta tema?
  Dar firmele concurente, gen Marex, Agrimon, si alte ferme zootehnice sint multumite de facilitatile acordate firmelor grupului Caruz?

 2. Marian Coman

  ok – Nu stiu ce sa zic. Sint destul de trist azi si ma incearca, desi nu-mi sta in obicei, o usoara urma de pesimism. De braileni, e clara treaba, nu-si bat joc doar oameni de afaceri de teapa lui Caruz, ci, iata, chiar judecatorii reusesc sa ma lase perplex. Voi spuneti, si poate ca intr-un fel aveti dreptate, ca scriem prea mult, in ziar, despre lumea interlopa, despre golanii care fac legea prin cartiere. Eu cred insa ca scriem prea putin. O sa discutam, poate miine, despre articolul de pe prima pagina a ziarului.

 3. Rotundu Ioan

  Avocatul ar trebui să ştie că insulta şi calomnia, deşi s-a pronunţat o hotărâre a Curţii Constituţionale, încă n-au fost introduse în Codul penal. Dacă acel „porcar” (parcă aşa li se spune crescătorilor de porci – vezi Moara norocului a lui Slavici) se consideră insultat şi calomniat prin cele scrise, trebuie să se adrese instanţei civile şi să timbreze acţiunea la valoarea daunelor solicitate. Acest fapt trebuia cunoscut şi de subinspectorul respectiv, care poate fi acuzat de abuz în aplicarea legii. Spun aceste lucurir în cunoştinţă de cauză. Sunt un jurnalist care am trecut printr-o astfel de situaţie.

 4. ofelia

  cand am vazut titlul, am crezut ca porcaria lui caruz s-a inchis sau a fost inchisa si vom scapa in felul acesta de putoarea de la anul. Ce va mirati, la banii lui a cumparat probabil un numar de dosar de CP. Marian, ar trebui sa-i soliciti daune pentru tracasarea la care te supune. Subinspectorul a primit un ordin de serviciu sa cercetaze. Seful lui ar trebui sa discute problema cu procurorii…Oare lor nu le miroase duhoarea emanata non stop sau nu au nas..

 5. stefania

  Este nevoie ca semnalul invederea protectiei mediului sa-l traga jurnalistii?.Garda de mediu exista? Cine trebuie sa faca controalele? Acum este ger si stam in casa. Veniti seara pe str. Garii si simtiti ce duhoare ametitoare este;iar cand mai bate si vantul…numai miros de fecale de porc. Luati pozitie cei ce luati salarii pentru a veghea la protectia mediului.

+ Leave a Comment