Marian Coman la export


millennium_est_marian_coman.jpg 

O veste buna de la Horia Nicola Ursu care a realizat alaturi de Jeff Vandermeer o mini-antologie cuprinzînd povestirile a cinci autori romani, printre care ma numar si eu (alaturi de Ona Frantz, Voicu Bugariu, Michael Haulică şi Bogdan-Tudor Bucheru). Sint 5 texte de factura F ori SF traduse in franceza de Coralia Telea, lector la catedra de limbi moderne a Facultatii de Istorie si Filologie din Universitatea 1 Decembrie 1918, Alba Iulia.

Partea faina este ca antologia se va lansa la începutul lunii noiembrie, cînd va fi prezentată la Festivalul Utopiales de la Nantes, unde, în cadrul celui mai mare salon european de carte F&SF, editura Millennium Press, finantatorul proiectului, are statutul de editor invitat. Volumul poate fi comandat si de cititorii romani, prin e-mail, la adresa comenzi@millenniumpress.ro.

Una peste alta, vreau sa spun ca am ramas extaziat in fata copertei si ca sint nerabdator sa tin cartea in miini. Mai multe detalii puteti gasi pe blogul lui Horia sau al lui Jeff.

A… Antologia se cheama „Millennium Est” si, promite Horia, acesta e doar inceputul.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. Marian Coman

  Multumesc. Din cite stiu eu, Horia Nicola Ursu si Jeff Vandermeer pregatesc si o editie in limba engleza. Oricum, textele din „Millennium Est” au aparut deja in romaneste, in diverse volume. Al meu, de pilda, este „Testamentul de ciocolata” din antologia „Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri”, editura Tritonic, 2006.

 2. Costi

  Desi v-am felicitat pe toti, colectiv, pe blogul lui Horia, pe tine te felicit si individual, la tine acasa!
  Si ma intreb, n-ar fi frumos daca ai ajunge si tu la Utopiales, cu Horia si Michael, sa fi acolo la lansare?

 3. Marian Coman

  Multumesc frumos, Costi. Din pacate nu as fi putut ajunge la Nantes. Zilele acestea am un program infiorator. In plus, ma pregatesc pentru lansarea „Testamentului…” la Braila si Galati, pe 8 noiembrie.

+ Leave a Comment