Terorism la TVR


Iaca stirea de pe Mediafax: 

Protest la sediul TVR faţă de scoaterea din grilă a unor emisiuni culturale 

Peste 60 de persoane au protestat, marţi seara, la intrarea din strada Ermil Pangratti a Televiziunii Române, faţă de scoaterea din grila de toamnă a postului public a unor emisiuni culturale, printre cei prezenţi la eveniment aflându-se şi scriitorul Mircea Cărtărescu.”Protestăm faţă de scoaterea din grila TVR 1 a unor emisiuni culturale („Nocturne”, realizată de Marina Constantinescu şi „Lumea citeşte”, a lui Ioan T. Morar, n.r.). Eu cred că ele erau foarte utile şi că ar trebui nu doar să continue, ci să mai apară şi altele. Noi asta aşteptăm de la televiziunea publică, post care are şi rolul de a instrui oamenii şi de a-i cultiva. E o formă de protest frumoasă, naivă, romantică şi tocmai de aceea sunt şi eu aici. Nu ne bazăm pe eficienţă”, a încheiat Cărtărescu.

Participanţii la protest s-au instalat în faţa intrării TVR, unii dintre ei pe jos, alţii rămânând în picioare, fiecare cu o carte în mână, printre titluri aflându-se „Rătăcit în casa oglinzilor”, a lui John Barth şi „La pescuit de păstrăvi în America”, scrisă de Richard Brautigan.

Preşedintele Asociaţiei Consumatorilor de Media, Horea Bădău, a spus că este un protest „faţă de programele tv excesiv politizate” şi „un îndemn pentru programele culturale de calitate”.

Comentarii

comentarii

+ There are no comments

Add yours