Am terminat?


Asta-i intrebarea care ma framinta acum. Am terminat-o sau nu? Da, am scris-o si-mi place. Cel mai mindru sint de sfirsitul ei si de ultimul capitol, „Amnezia mov”. Dupa mine, daca ma intrebati, e mai fain decit „Testamentul de ciocolata”. Doar ca… doar ca am o problema. Cu doar 150.000 de semne, cartea se anunta prea mica.

Deci Am terminat? – aceasta-i intrebarea.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
 1. gheo

  Eu zic ca ai terminat. Felicitari! Doar n-o sa cadem acum in tirania semnelor. Un text e atit cit il simti tu de lung, nu?

 2. Marian Coman

  Multumesc Gheo. Da, da. Am terminat. M-am lamurit si eu, aseara, dupa ce am scos totul la imprimanta – recitit, taiat, cusut, pansat pentru ultima oara: monstrul se misca. Ma uit si eu la el, cu uimirea domnului Frankenstein pe fata si ma rog ca noul meu copil, asa monstruos cum e, sa fie sanatos. 🙂

 3. Costi

  Felicitari! Ce senzatie ai cind termini un roman! Si mai ales cind stii ca l-ai terminat pentru o anumita editura. Nu l-ai terminat si-l pui in sertar… Bravo!
  Cite cuvinte inseamna cele 150.000 de semne?

 4. hnu

  e terminat, mariane. nici un cuvint in plus, nici unul in minus. scriind mai mult, ai strica farmecul. lasa-i pe editori sa-si bata capul cu dimensiunile textului. important e ca-i asa cum l-am asteptat. daca imi pare rau de ceva, e numa’ ca n-o sa traiesc senzatia aia a deschiderii cartii de hirtie pentru intiia oara, ca l-am citit de pe ecran si nu tiparit, cu miros de tipografie. sarumina, conashule. si spor la lucru! la urmatorul!

 5. Costi

  OK, probabil ca m-am repezit cu romanul. Vorbim de o nuvela aici. Pina in 40.000 de cuvinte avem nuvele si abia apoi incep mini-romanele. Iar romanele incep de la 80.000 de cuvinte in sus.
  Asta, daca privim numai din punct de vedere al numarului de cuvinte, nu si al structurii.
  Daca ai mai scoate inca vreo doua nuvele la fel de maricele, ai putea avea o carte destul de grosuta!
  Oricum, felicitarile ramin in picioare. O nuvela de 27.000 de cuvinte e un efort substantial!

 6. michael

  Poti sa te linistesti de tot (stiu ca „de tot” nu se va intimpla niciodata…). Am citit si eu cartea. Gust de Marian Coman… Trebuie sa vorbim despre urmatoarea. Eu, ca editor, stiu ce va fi. Mai trebuie sa ne punem de acord… Dar bravo. Si sper ca publicarea in colectia LIT sa-ti aduca mai multi cititori.

 7. Marian Coman

  @ Costi, sincer sa fiu, nici mie nu mi-e clar ce e 🙂 Roman nu-i, nuvela nu-i… O carticica, asta-i. Un testament. De ciocolata. 😉

  @ Michael. Phiuuu… gata, m-am linistit. Fac o cura de lectura o vreme, apoi ma apuc de scris. Felicitari pentru zepelin.

  @ Oana, multumesc frumos. Sper sa nu te dezamagesc. Chiar asa. Cine e primul?

 8. Abra Gham

  Martipan, dar tu de ce gatesti si ne dai sa citim atat de putin, la cofetarie-librarie dar si aici, la taraba? 🙂
  Ca noi nu suntem diabetici.
  Ce-i cu portioarele astea, cu ciocolata oferita ca sticksuri? Tot ce-i bun trebuie sa fie pe sponci?

+ Leave a Comment