Cit a costat drumul


M-a intrebat April cit au costat cele zece zile de bintuit prin lume. Pai sa vedem… am mers 4 insi cu o masina, un Opel pe motorina cu un consum de vreo 5 litri la 100 de km. Am facut vreo 6.500 de km (si ceva). De cazat, ne-am cazat pe la prieteni, cu citeva exceptii.

Adica:

– O noapte la Viena, intr-un motelas cochet in care, in general, vin studenti ori elevi – 18,5 euro de persoana intr-o camera cu 4 patru paturi. Se putea si 21 de euro intr-o camera cu 2 paturi, dar pentru asta trebuia rezervare. Mic dejun (la discretie) inclus in pret.

– O noapte in Venetia, la un hotel de o stea (dar superhotel)  – 60 de euro camera (pat dublu). Mic dejun inclus in pret.

– O noapte la Arad – 1.000.000 lei camera (pat dublu).

Si cam atit am dat pe cazare.

Taxele de drum au fost cam asa: 6 euro x 2 – Ungaria (vinieta ungureasca e valabila doar 3 zile, asa ca a trebuit sa o cumparam de doua ori); 10 euro – Austria. Si o gramada de bani in Italia, unde la intrarea pe autostrada primesti un tichet pe care il predai la iesire in schimbul banilor (am platit, in total, vreo 200 de euro). Trecerea cu ferry, de pe continent pe insula costa 23 de euro. Si tot atit inapoi.

In total, pe toti patru, tot drumul asta, cheltuieli de la A la Z, dar fara excese, ne-a costat vreo 1.300 de euro.

Sfatul meu este sa evitati sa cumparati orice din parcarile de pe autostrada (preturile sint uneori de 10 ori mai mari decit in mod normal) si, daca sinteti fumatori, sa va cumparati tigari din Romania. Dar – cel mai important – sa aveti la voi un sistem GPS.

Cam atit

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours

+ Leave a Comment