Fiecare cu bekalul lui


„A fost inregistrata oficial unitatea de masura pentru prostie: bekalul. Ca subdiviziune oficial acceptata a bekalului regasim vanghelul”. Asa suna o gluma care circula de ceva vreme pe internet, insa, personal, nu suspectez de lipsa de inteligenta personajele la care fac referire denumirile „unitatilor de masura”. Incultura si lipsa de educatie, da, insa acestea nu inseamna neaparat prostie. Din contra, cred ca „razboinicul luminii” poseda un coeficient de inteligenta peste medie, care, dublat de o charisma reala si de un limbaj grobian, direct, a facut minuni in rindul electoratului, asa cum au aratat si ultimele sondaje. Dar, cum spunea un prieten, m-am saturat de oameni destepti… mi-as dori sa cunosc si oameni buni. Caci – nu-i asa? – inteligenta nu-i face pe oameni mai buni. Si sa ne fereasca Dumnezeu de oameni inteligenti si rai, ca de prosti ne ferim singuri.
Acu’, ca ne-am lamurit cum e cu inteligenta de la virful Noii Generatii, as vrea sa ne uitam un pic si in gradina Prostanacului, prostanac fiind, in acceptiunea fostului presedinte Iliescu, „un om inteligent care calca in strachini”. Asadar, prostanacul Geoana, luind probabil de buna gluma care circula pe internet, a dorit sa vada citi bekali ii poate capul. Si cum Becali este ocupat intr-o alianta informala cu presedintele Basescu, liderul PSD, de la care am sperat pina de curind ca isi va redresa partidul tragindu-l in viitor, spre mama Europa, a cotit-o hat, catre trecut, la brat cu Vadim Tudor, vechiul bekal al politicii dimbovitene. Cam nasol, as spune. Care va sa zica, dupa ce s-a dat in mici si bere cu vanghelul, de 1 Mai, intr-o incercare disperata de a deveni popular, Geoana s-a minjit acum cu niste vadim, doar-doar or creste citeva procente PSD-ului. Sincer, a fost o vreme cind am crezut povestea cu „Mircea Geoana este scolit in Occident, are stofa de diplomat american”. Pai ce treaba are PRM-ul, de la care s-au strepezit dintii politicienilor europeni, cu Occidentul, cu Generatia 2008, cu „un nou mod de a face politica in Romania”, ca eu, zau, daca imi dau seama. As spune, chiar, ca noul PSD incearca sa faca politica acum, asa cum facea tatuca Iliescu in urma cu vreo 10 ani, atunci cind a pus-o de un protocol cu partidul lui Vadim. Doar ca nici PSD-ul si nici PRM-ul nu mai sint ce erau atunci.
Acum, la moda sint PD-ul si PNG-ul. Si, sincer, ma ingrozeste ideea unui al doilea tur de scrutin Basescu – Becali, la fel cum m-a ingrozit cel in care s-au confruntat Iliescu si Vadim.

Comentarii

comentarii

+ There are no comments

Add yours