Un text doar pentru barbati


As vrea sa uiti pentru un moment de casa lui Nastase, de pensiile prea mici, de circul fara piine din Parlament, de nelegiuirile, uriteniile si pacatele acestei lumi. Sa privesti un pic in jurul tau, apoi sa citesti cu atentie si indulgenta rindurile ce urmeaza.
O sa te rog, asadar, sa iti amintesti parfumul de neuitat al bluzei pe care mama ti-o dadea sa o stringi la piept atunci cind pleca de linga tine, si al carei miros iti indulcea dorul de ea. As vrea sa revezi ochii colegei de clasa de care te-ai indragostit pentru prima oara, probabil printr-a patra, si sa te intrebi o secunda ce face in momentul asta. Ai putea sa-ti amintesti primul sarut si sa simti, ca atunci, ghemul fierbinte aprins in piept. Fluturii inchisi in stomac.
Nu, nu mai fi scortos si nu ride. Ai putea chiar sa simti cum singele iti urca in obraji si sa rememorezi primul „Te iubesc”, sa-ti amesteci sentimentele retraind intr-o clipa prima noapte de dragoste, sa desenezi in gind prima floare oferita cuiva si sa-ti amintesti prima soapta care ti-a facut pielea de gaina.
Cind anume ai fost mai fericit, daca nu atunci cind ai simtit in fiecare por ca esti iubit de persoana pe care o iubesti? Si cit de greu ti-a fost atunci cind nu aveai cu cine imparti singuratatea?
Lasa deoparte incruntaturile, uita de bani, de orgolii si de nevoi, incuie tristetea intr-o camera goala si arunca-i cheia la gunoi.
Nu, orice s-ar spune, nimeni nu stie de ce iubim femeile, de ce ne dam in vint dupa bluzele lor decoltate, dupa genele rimelate ori dupa unghiile sidefate. Nimeni nu are habar ce-i dragostea si nimeni nu-ti poate spune ca a dezlusit misterul sufletelor pereche. Dar Ele stiu intotdeauna sa-ti curme suferinta, sa-ti innobileze visele, sa-ti zimbeasca in felul ala care te face sa zbori. Ele stiu sa-si poarte cerceii si sa-si miste buzele in asa fel incit sa ti se coloreze zilele gri si sa ti se incalzeasca noptile reci. Stiu sa pluteasca, imbracate in rochii lungi, diafane, cind noi ne imbrincim pentru o bucata de ciolan. Stiu sa-si rujeze buzele, sa-si incalte intr-un fel aparte ciorapii si sa-si incheie la spate sutienele dantelate. Stiu sa faca lucruri care nici nu-ti trec prin cap si chiar daca nu ai nici un ban in buzunare, te simti teribil de bogat cind iti zimbeste o femeie frumoasa. Iar ele, azi, sint toate frumoase, mindre si
cochete. Iar tu poti fi teribil de bogat.
Caci poti sa te duci sa cumperi flori si sa le oferi, de ziua lor, femeilor care iti ies in cale. Si chiar daca e ger de crapa pietrele, poti sa simti ca a venit primavara.

Comentarii

comentarii

+ There are no comments

Add yours