Alo, aterizeaza matusica!


Asa este, nu mi-a trecut. Ba chiar mi s-a pus pata rau de tot. Mostenirea pe care a primit-o doamna Dana care-l tine pe-al lui Nastase imi… albeste noptile si-mi innegreste zilele :). Pentru o secunda am gindit ca, de fapt, matusa de 97 de ani a familiei Nastase a fost prim-ministrul Romaniei pe vremea lui Iliescu. Apoi, cind mi-am dat seama ca nu a tinut ea friiele guvernului Romaniei, a inceput sa-mi para rau. Cum de ce? Matusa Danei Nastase, doamna Tamara Cernasov, a fost geniala. Nu geniala. A fost GENIALA!
La 91 de ani, doamna Cernasov a fost un soi de Einstein al economiei. Un Jules Verne al tranzactiilor imobiliare. Cu 156 de dolari, aceasta vizionara a cumparat un teren in Ilfov, in zona rezidentiala Baneasa, pe raza comunei Voluntari, in suprafata de 2.500 de metri patrati. 156 de dolari e un fel de a spune. Supermatusa a platit fix 2,5 milioane de lei. Vechi. Care va sa zica ea a dat pentru un metru patrat de teren 1.000 de lei. Acum, un metru patrat in zona respectiva face vreo 100 de euro. 250.000 de euroi. Misto, nu-i asa?
Dar asta nu este singura calitate a doamnei Tamara. Matusa doamnei Dana care-l tine pe Adrian al lui Nastase nu a fost numai un spirit intreprinzator, care invirtea afaceri imobiliare pe degetul mic, la 91 de ani. Nu! Matusa Tamara a fost si foarte chivernisita. Desi avea o avere de aproape un milion de dolari, ea a trait o viata modesta, intr-un apartament de bloc, apartament care nici macar nu-i apartinea, dramuindu-si pensia de patru milioane de lei. Cu asa o fire economicoasa in fruntea Guvernului – eh-he-hei! – altfel ar fi aratat Romania de azi! Gaurile negre ar fi disparut instantaneu daca matusica Tamara ar fi fost in fruntea Executivului. Fabricile ar fi duduit, exporturile ar fi crescut, tara ar fi fost o floare, iar generatiile viitoare ar fi avut de toate, asa cum au acum copiii doamnei Dana care-l tine pe Adrian al lui Nastase. Da, ala de i se spune „4 Case”. Sau 7, cine i le mai tine minte?
Totusi, nu inteleg un lucru. Dupa ditamai mostenirea pe care i-a lasat-o tusica Tamara, cum se cade ca domnul Nastase sa nu-si mai aminteasca citi ani avea matusa si nici luna in care aceasta a murit?! Nu este un fel de lipsa de respect? Iti lasa femeia un milion de dolari si tu nici nu stii citi ani avea… Nu se face asa ceva, domnu’ Nastase.
Lasind gluma, proasta – ce-i drept, la o parte, nu pot sa nu ma gindesc la faptul ca toti sintem un fel de matusi ai lui Nastase si ai altora ca el, care nu existam decit pentru ca domniile lor sa se ghiftuiasca. Dupa ce domnii cu pricina isi plimba banii din buzunarele noastre in conturile lor, uita ca ne-au vazut, ca ne-au cunoscut, uita citi ani am pierdut tot asteptind ceva de la ei, uita ce ne-au promis si cum au cersit voturile noastre. Si dupa ce ne vom fi dus, vor uita poate si sa ne spuna „Dumnezeu sa va ierte!”
Ca alti fraieri vor fi in locul nostru si alte hahalere in locul lor.

Comentarii

comentarii

0 Comments

Add yours
  1. a

    Ba s-avem pardon, e o mare diferenta intre noi si matusica. Noi nu sintem neamuri cu jigodiile. Nici rude de singe, nici prin alianta. TOTUSI !

+ Leave a Comment